Acasă Sport Fotbal Liverpool a triumfat în Supercupa Europei

Liverpool a triumfat în Supercupa Europei

Liverpool şi Chelsea au făcut spectacol în Supercupa Europei
Liverpool şi Chelsea au făcut spectacol în Supercupa Europei

Liverpool şi Chelsea au oferit miercuri seară un meci de poveste în Supercupa Europei. Deţinătoarea Ligii Campionilor s-a impus cu scorul de 5-4 la loviturile de departajare, după ce în primele 120 de minute scorul a fost 2-2.

Cele două formaţii englezeşti au început pe contre jocul şi după primele 20 de minute se înregistraseră deja două ocazii mari de fiecare parte. În minutul 36, Olivier Giroud l-a învins pe Adrian cu un şut din marginea careului de 16 metri, iar Chesea a preluat conducerea.

Cormoranii au început perfect repriza secundă şi au restabilit egalitatea după golul lui Sadio Mane, din minutul 48. În ciuda ocaziilor uriaşe ratate de Liverpool, meciul a intrat în prelungiri.

Acelaşi Sadio Mane şi-a adus în avantaj echipa pentru prima dată în acest meci, în minutul 95. Doar cinci minute s-au bucurat cei de la Liverpool, pentru că Jorginho a trasnformat o lovitură de la 11 metri.

La loviturile de departajare, jucătorul lui Chelsea, Tammy Abraham, a fost singurul care a ratat şi astfel, Liverpool triumfă şi în Supercupa Europei.

Liverpool: Adrian – Gomez, Matip, Van Dijk, Robertson (’91, Arnold) – Milner (’64, Wijnaldum), Fabinho, Henderson – Oxlade-Chamberlain (’46, Firmino), Salah, Mane (‘103, Origi). Antrenor: Jurgen Klopp.

Chelsea: Arrizabalaga -Azpilicueta, Zouma, Christensen (’85, Tomori), Emerson – Jorginho, Kante, Kovacic (‘101, Barkley) – Pulisic (’74, Mount), Giroud (’74, Abraham), Pedro. Antrenor: Frank Lampard.

Cartonaşe galbene: Henderson ’85, Arnold ‘107 / Azpilicueta ’79.

Au arbitrat: Stephanie Frappart – Manuela Nicolosi, Michelle O’Neal.

Exit mobile version