Acasă Sport Baschet Panayiotis Yiannaras: „Sunt cu adevărat mândru de jucătorii mei!“

Panayiotis Yiannaras: „Sunt cu adevărat mândru de jucătorii mei!“

SCMU Craiova a început perfect „era“ Panayiotis Yiannaras, cu o victorie extrem de importantă şi frumoasă cu Petrolul Ploieşti, scor 86-79. A fost un meci controlat cap-coadă de alb-albaştri, care au făcut tot ce le-a stat în putinţă pentru a-i face debutul frumos noului tehnician.

La finalul disputei din weekend, din Sala „Ion Constantinescu“, noul tehnician al SCMU Craiova a vorbit despre cele întâmplate în meci, dar şi despre problemele pe care vrea să le rezolve cât mai curând posibil.

„A fost un meci foarte greu pentru noi. Nu am avut prea mult timp la dispoziţie până la ora meciului să lucrez prea mult cu băieţii, doar trei zile. Sunt cu adevărat mândru de ei. Au dat tot ce au putut în acest joc. De acord, sunt multe greşeli pe care le-am făcut şi pe care trebuie să le corectăm cât mai repede posibil. A fost meciul nostru, l-am controlat de la început, doar că ar cam trebui să respectăm mai mult un meci. Ce vreau să zic este că trebuie să jucăm 40 de minute, nu mai puţin. Am lăsat-o mai moale prin sfertul al treilea, cu gândul că meciul este câştigat deja. Trebuie să jucăm bine atât în defensivă, cât şi în ofensivă până la final.

Repet, sunt mândru de jucătorii mei, pentru că nu este uşor deloc să schimbi antrenorul la mijlocul sezonului. Vreau să le mulţumesc pentru ce au făcut în această întâlnire. Aşa cum s-a putut vedea, moralul a fost mai bun, iar încrederea lor le-a revenit. Ca să fiu sincer, timp de 20-25 de minute chiar am jucat un baschet de calitate. Avem mult de treabă şi sperăm să devenim din ce în ce mai buni. Din păcate, după mulţi ani, Craiova ajunge în play-out. Toată lumea face tot ce se poate pentru a susţine echipa, deci ce vreau este să văd atitudine în fiecare meci“, a declarat Panayiotis Yiannaras.

Bogdan Ţîbîrnă: „Noul antrenor a lucrat la psihicul nostru, iar acest lucru s-a văzut“

De asemenea, la interviuri a venit şi Bogdan Ţîbîrnă, căpitanul Craiovei. Acesta a mărturisit că noul antrenor a contribuit decisiv la moralul echipei şi speră ca pe viitor să se obţină rezultate din ce în ce mai bune.

„Această victorie înseamnă mult pentru moralul nostru. Veneam după câteva meciuri care ne-au dus jos de tot. De acum înainte putem creşte, trebuie să lucrăm mai mult pe faza de apărare, pentru că este nevoie, însă cred că e un prim pas mare cu noul antrenor. E destul de dificil să schimbi antrenorul în timpul sezonului. Domnul Yiannaras a venit cu o altă mentalitate, dar din punct de vedere tactic nu a reuşit să schimbe prea multe, pentru că a avut doar două-trei zile la dispoziţie. A lucrat, în schimb, la psihicul nostru, iar acest lucru s-a văzut. Din păcate vom juca în play-out anul acesta. Am fost obişnuiţi să evoluăm în fazele superioare ale campionatului, dar acesta este sportul, cu momente bune şi momente mai puţin plăcute. Acum trebuie să obţinem maximul posibil din acest play-out“, a punctat şi Bogdan Ţîbîrnă.

Citeşte şi: Baschet / Yiannaras a venit cu victoria! SCMU Craiova a triumfat cu Petrolul

Exit mobile version