Acasă Sport Baschet FC Argeş – SCMU Craiova 91-62 / Alb-albaştrii s-au făcut de râs...

FC Argeş – SCMU Craiova 91-62 / Alb-albaştrii s-au făcut de râs în Trivale!

SCMU Craiova continuă prestaţiile mai mult decât modeste din acest sezon şi încheie anul în aceeaşi notă cu debutul în campionat. Formaţia pregătită de Vitaly Stepanovski a cedat la scor pe terenul celor de la FC Argeş, 62-91 şi astfel a înregistrat cel de-al şaptelea eşec în 12 partide disputate. Partida a contat pentru etapa a 15-a din LNBM.

Obiectivul de a prinde play-off-ul şi în acest sezon pare unul greu de realizat pentru SCMU Craiova, care se află, poate, în faţa celei mai complicate situaţii din ultimii ani. Oltenii au avut un start modest de campionat, cu patru înfrângeri, apoi au mai recuperat puţin cu câteva victorii legate, dar finalul anului este unul dezamăgitor. Doar victoria de la Constanţa, din runda precedentă, a mai „îndulcit“ un pic atmosfera în cadrul echipei, dar prestaţiile cu Sibiu, Oradea şi Piteşti au lăsat un gust amar. Acum, craiovenii se află într-o situaţie cam de totul sau nimic. Cele patru meciuri rămase de disputat până la finele sezonului regular vor fi adevărat importante.

Craiovenii, de nerecunoscut

La Piteşti a existat tensiune în doar primele 10 minute, perioadă în care Craiova chiar a încercat să propună un baschet calitativ. Meciul a debutat cu două triţe ale grupării din Bănie, dar apoi s-a reechilibrat imediat jocul. Piteştenii au preluat chiar şi conducerea la capătul primului act, 20-17 şi nu au mai cedat iniţiativa. Sfertul al doilea a fost unul sărac în puncte, dar la vestiare s-a intrat cu un avantaj de opt puncte pentru FC Argeş, scor 37-29.

Repriza secundă a fost una catastrofală pentru alb-albaștri, care parcă nici n-au fost prezenţi pe parchetul noii săli din Piteşti. Gazdele s-au distrat în adevăratul sens al cuvântului şi au adăugat puncte pe tabelă ori de câte ori au avut ocazia. Nu mai puţin de 27 de puncte au marcat pe fiecare sfert după revenirea de la cabine, în timp ce oltenii s-au întrecut în gafe şi în bâlbâieli pe faza ofensivă. La final, diferenţa de 29 de puncte dintre cele două echipe a confirmat, practic şi locurile din clasament. SCMU Craiova este nevoită să schimbe ceva rapid pentru a mai salva ceva din acest sezon.

Zotov s-a evidenţiat din nou

Vitaliy Zotov a fost, din nou, principalul marcator al oltenilor, cu 13 puncte, urmat de Amedeo Casale și Milan Milovanovic cu câte 12. De partea cealaltă, Nikola Jevtovic a fost aproape de double-double și a avut 19 puncte și 9 recuperări. Corey Allen a adus 18 puncte pentru argeșeni, notează Baschet.ro

În prima rundă din 2024, oltenii vor da piept cu CSM Constanța. Apoi, pe 10 ianuarie, va urma restanţa din Bănie cu CS Vâlcea.

În clasament, lucrurile nu stau deloc bine pentru SCMU Craiova. Oltenii se află pe poziţia a şasea, cu 17 puncte, la două lungimi distanţă de ultimul loc de play-off ocupat de CSM Constanţa. Atuul Craiovei poate fi faptul că are un meci mai puţin disputat faţă de alte echipe, iar în cazul unei victorii în faţa echipei din Vâlcea, poate urca pe poziţia a cincea.

Clasament LNBM:

1. FC Argeş 24 puncte, 2. CSU Oradea 23, 3. TG. Mureş 20, 4. CSU Sibiu 19, 5. CSM Constanţa 19, 6. SCMU Craiova 17, 7. Petrolul Ploieşti 16, 8. Vâlcea 16, 9. CSM Foşcani 14.

Citeşte şi: Novak Djokovic, cel bun sportiv european din 2023

Exit mobile version