Acasă Sport Baschet Baschet / Carmen Tocală: „Silvășan va face faţă şi la Cluj şi...

Baschet / Carmen Tocală: „Silvășan va face faţă şi la Cluj şi la naţională!“

Președintele Federaţiei Române de Baschet, Carmen Tocală, a declarat, vineri, că noul selecţioner al echipei naţionale de baschet masculin, Mihai Silvăşan, este recomandat pentru această postură de rezultatele internaţionale.

Oficialul FRB a precizat că Silvăşan va putea face faţă muncii atât la echipa U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, cât şi la naţionala României.

„Va face faţă şi la Cluj şi la naţională, pentru că este tânăr, munceşte foarte mult, cunoaşte foarte bine jucătorii. Cu o parte dintre ei a jucat, pe alţii i-a antrenat, îi vede bine. Va avea un colectiv tehnic pe care îl alege, nu îi impunem pe nimeni. Pe Mihai Silvăşan îl recomandă rezultatele internaţionale, cele şapte meciuri câştigate internaţional, cu jucători de talie mondială. Şi nu în ultimul rând, Mihai Silvăşan este român şi trebuie să folosim un antrenor român de talie”, a afirmat Carmen Tocală, pentru Agerpres.

„Mihai Silvăşan este baschet!“

Silvăşan a semnat contract cu federaţia pentru următorii patru ani, iar obiectivul său constă în testarea tuturor jucătorilor de valoare în perspectiva campaniei de calificare Cupa Mondială din 2026.

„Mihai Silvăşan este om de baschet, are identitatea baschet şi dacă întrebi cine este Mihai Silvăşan, el este baschet. Ca jucător sau din postura de căpitan al echipei naţionale sau antrenor, a plecat singur, luptându-se întotdeauna. Un jucător de mare valoare şi pentru asta îţi trebuie putere de caracter şi ambiţie. El va avea un contract pe patru ani cu federaţia. Obiectivul lui este să testeze toţi jucătorii din străinătate de la (Dragoş) Lungu, (Denis) Bădălău şi ce mai avem noi foarte tineri pe care să îi pregătească cu programe individuale şi speciale în principal pentru campania de calificare la Mondialul din 2027″, a mai adăugat Tocală.

Meciul de debut al noului selecţioner se va disputa în februarie, la Cluj-Napoca, împotriva naţionalei Luxemburgului, în precalificările pentru Cupa Mondială FIBA din 2027.

Citește și: Baschet / Mihai Silvășan este, oficial, noul selecționer al României

Exit mobile version