Acasă Sport Baschet Baschet / SCMU Craiova s-a ținut de Oradea, dar la final a...

Baschet / SCMU Craiova s-a ținut de Oradea, dar la final a cedat la cinci puncte

Foto: Ionuț Greere

La primul meci oficial din noul sezon al Ligii Naționale de Baschet Masculin, SCMU Craiova a pierdut cu scorul de 69-74 în fața formației CSM Oradea, miercuri, în Sala Polivalentă din Bănie. Partida a contat pentru etapa cu numărul trei, primele două dispute pe care SCMU ar fi trebuit să le dispute, cu Focșani și Vâlcea, amânând-se din diferite motive.

Craiova a început partida foarte bine, dar după trei minute oaspeții au egalat și s-a mers cap la cap până la finalul primului sfert al întâlnirii. Atunci, SCMU se afla la conducere, scor 20-19. Sfertul al doilea a fost ultimul în care trupa lui Stepanovski s-a aflat în față pe tabelă, pentru că vicecampioana României a luat avans cu două minute înainte de pauza mare și nu a mai putut fi ajunsă din urmă (33-40).

Neinspirați pe final

La reluare, craiovenii au strâns la o singură posesie, dar din nou Oradea a știut cum să gestioneze situația și nu i-a lăsat pe olteni să preia conducerea (n.r. – 51-56 înaintea ultimului sfert). Craiova a sperat că poate întoarce partida în favoarea sa, ajungând la 69-72 cu doar 15 secunde înainte de final, dar ultima finalizare a lăsat de dorit. Oradea a punctat, apoi, de la linia de libere și a închis meciul.

Nijal Pearson a terminat partida de miercuri seara cu 22 de puncte, 4 recuperări și 5 pase decisive. Lennard Freeman a fost în double-double, cu 12 puncte și 12 recuperări. De la Craiova, Vitaliy Zotov a avut 24 de puncte, 4 recuperări și 6 pase decisive. George Blaj-Voinescu l-a urmat cu 19 puncte.

În următoarea etapă, SCMU Craiova întâlnește pe CSU Sibiu, jocul fiind programat sâmbătă, 14 octombrie, de la ora 17.30. 

Citește și: Ăsta da debut! România a surclasat Bosnia în preliminariile EURO

Exit mobile version