Acasă Sport Baschet Baschet / România a trecut de Islanda şi a încheiat pe 5...

Baschet / România a trecut de Islanda şi a încheiat pe 5 Europeanul U20

Foto: FRB.ro

Naţionala feminină de baschet U20 a României s-a clasat, duminică, pe locul 5, la Campionatul European Divizia B, competiţie găzduită în premieră de Craiova. Tricolorele s-au impus în faţa Islandei, în duelul pentru locurile 5-6, scor 69-59, în Polivalenta din Craiova.

Cotată cu prima şansă la câştigarea acestei partide, România şi-a respectat statutul de favorită şi a fost peste islandeze din primul şi până în ultimul minut. Primele două sferturi au fost câştigate la doar o posesie de către fetele lui Tiberius Piperea, 17-15, respectiv, 13-10, iar la cabine au intrat cu un avantaj moral destul de bun, scor 30-25.

Mereu cu un pas înaintea lor

Odată cu sfertul al treilea, islandezele au încercat să revină şi s-au apropiat la un singur punct de românce. Doar că, după un time-out venit la momentul oportun, tricolorele mici au refăcut imediat diferenţa stabilită la pauza mare şi au încheiat setul trei tot în avantaj, scor 44-39. Ultimele 10 minute au fost cele mai spectaculoase, ambele echipe jucând deschis şi punctând aproape la fiecare atac. Ana Ivan, cu aruncări de la distanţă şi multiple pătrunderi pe doi paşi, precum şi Anisia Croitoru, cu precizie de sub panou, au contribuit decisiv la rezultatul României de duminică seară şi la clasarea României pe poziţia a 5-a. La finele partidei, tabela a indicat 69-59 pentru România, iar fetele s-au bucurat alături de staff-ul tehnic şi de suporterii prezenţi la partidă.

Ana Ivan și Anisia Croitoru au contribuit cu câte 14 puncte, iar Paloma Cucu și Cătălina Ion au adăugat câte 11 puncte, acestea două din urmă fiind aproape și de double-double, notează Baschet.ro.

Rezultatele complete ale tricolorelor mici la CE Divizia B de la Craiova sunt: România – Georgia 102-44, România – Irlanda 64-67, România – Grecia 71-64, Germania – România 75-39, România – Norvegia 71-60 şi România – Islanda 69-59.

Campioana Europeană U20 este Slovenia, după 57-47 în finala cu Germania. De asemenea, locul al treilea şi, implicit, medaliile de bronz au fost obţinute de către Ţările de Jos (68-51 în finala mică cu Elveţia).

Citeşte şi: Canotaj / De trei ori aur şi de trei ori bronz pentru România la Mondialele U19

Exit mobile version