Acasă Sport Baschet Baschet / SCMU Craiova are parte de o primă grupă echilibrată în...

Baschet / SCMU Craiova are parte de o primă grupă echilibrată în LNBM 2023/2024

Noul sezon din Liga Națională de baschet masculin va avea un sistem competițional similar cu cel utilizat în ediția anterioară. Cele 18 echipe participante au fost distribuite, în funcție de clasamentul final al LNBM – ediția 2022/23, în două grupe. 

SCM Universitatea Craiova, una dintre reprezentantele Olteniei din noul sezon, a fost repartizată în grupa B, alături de vicecampioana CSU Oradea, FC Argeș Baskteball, CSM Constanța, CSM Târgu Mureș, Petrolul Ploiești, CSM Focșani și nou promovata CS Vâlcea.

Din grupa A vor face parte UBT Cluj-Napoca, Rapid București, CSO Voluntari, SCM Timișoara, Dinamo București, CSM Târgu Jiu, CSM Galați, Laguna București și Corona Brașov.

În prima fază a competiţiei se va juca pe sistemul fiecare cu fiecare în ambele grupe (tur-retur), urmând ca primele cinci clasate la încheierea ultimei etape să avanseze în TOP 10 cu punctele obţinute în compania echipelor calificate din propria grupă.

În faza a 2-a se vor disputa zece etape (în grupa 1-10), respectiv opt etape în grupa valorică 11-18. Primele opt clasate în TOP 10, după ultima etapă din această fază, se califică în play-off. În subsol, ultimele patru clasate la încheierea sezonului 2023/24 vor retrograda în Liga 1. În schimb, vor promova două echipe.

Citeşte şi: Volei (m) / SCMU Craiova îşi cunoaşte posibilele adversare din 16-imile CEV Cup

Exit mobile version