Acasă Sport Baschet Am avut victoria-n mână! SCMU Craiova a pierdut incredibil și meciul trei...

Am avut victoria-n mână! SCMU Craiova a pierdut incredibil și meciul trei cu UBT Cluj

SCMU Craiova a pierdut de-a dreptul incredibil marți seară meciul trei cu UBT Cluj din play-off-ul LNBM, scor 97-94. Oltenii au avut meciul în mână, dar au irosit un avantaj de 14 puncte și s-au văzut egalați, iar apoi învinși în overtime de o echipă a Clujului care nu a arătat prea bine. În urma acestui succes, campioana României merge în semifinalele campionatului, iar SCMU va concura pentru locul al 5-lea.

Campioana UBT Cluj a confirmat marți perioada nefastă prin care trece, dar, totodată, că este una dintre formațiile cu mare experiență din campionat. În Polivalenta din Bănie, SCMU a făcut legea în primele trei sferturi, dar a fost insuficient pentru a răpune trupa lui Silvășan. Cu o agresivitate care a păcălit echipa Craiovei, UBT a reușit in extremis să trimită jocul în prelungiri, iar apoi să îl și câștige cu mult noroc, în ultima secundă.

14 puncte, irosite în 160 de secunde

Primele trei sferturi au fost câștigate toate de gazde, dar nu la o diferență foarte mare. Blaj-Voinescu a fost principalul marcator al Craiovei și cel care și-a împins echipa de la spate pe parcursul jocului. După 36-31 la pauza mare, Clujul a încercat să revină în meci, a restabilit egalitatea în multe momente, dar tot elevii lui Stepanovski au rămas în față pe tabelă. Cu 10 minute înainte de final, scorul era 59-51.

În actul al patrulea au apărut și emoțiile în tabăra gazdelor, pentru că UBT s-a apropiat la șase lungimi de Craiova cu mai puțin de două minute rămase de jucat. Mai mult de atât, pe o recuperare, Meindl a reușit un coș fault, a transformat libera, iar echipa sa mai avea doar trei puncte de recuperat cu 26 de secunde rămase de jucat. După două libere ratate de ardeleni, a venit o aruncare de trei din zero grade care a restabilit egalitatea. Palmi a avut oportunitatea, apoi, să închidă meciul cu două libere, dar le-a irosit incredibil, exact într-un moment crucial. S-a ajuns în overtime, unde cele două echipe au mers cap la cap. Cu o secundă înainte de final, Richard a marcat o triplă de la mare distanță prin care a adus victoria lui UBT și calificarea în semifinale.

De la Craiova s-au remarcat Dimitrije Nikolic (22 de puncte, 8 recuperări), George Blaj-Voinescu (21 de puncte, 6 recuperări), Topias Palmi (13 puncte) și Milvoje Mijovic (12 puncte). Liderii lui UBT Cluj-Napoca au fost Leo Meindl (34 de puncte), Patrick Richard (16 puncte, 10 pase decisive, 5 recuperări) și Andrija Stipanovic (14 puncte).

Citește și: Patru românce intră direct pe tabloul principal de la Roland Garros. Când debutează turneul

Exit mobile version