Acasă Sport Fotbal Baschet / SCMU Craiova, cu gândul doar la victorie în duelul cu...

Baschet / SCMU Craiova, cu gândul doar la victorie în duelul cu Voluntari

Echipa masculină de baschet SCMU Craiova o va întâlni pe CSO Voluntari, în ultimul meci din cadrul Top 10 LNBM. Partida este programată vineri, de la ora 20.00, în Polivalenta din Bănie, iar oltenii au nevoie de o victorie pentru a avea un parcurs mai acceptabil în play-off.

SCMU Craiova era sigură de prezenţa în play-off-ul campionatului încă de acum două runde, dar locul final din clasament este extrem de important. Înaintea întâlnirii cu Voluntari, alb-albaştrii se află la egalitate de puncte cu Piteşti şi Sibiu şi au mare nevoie de un succes pentru a evita locul al 7-lea (n.r. – duel în play-off cu UBT Cluj). De partea cealaltă, Voluntari nu are miză în jocul din Bănie, fiind siguri de locul al 4-lea indiferent de rezultat.

Alb-albaştrii vor să evite locul 7

Cătălin Gârleanu, antrenorul-coordonator al Craiovei, a explicat îndetaliat pentru GdS care sunt toate calculele înainte de runda finală, dar şi care este obiectivul principal al echipei pentru duelul cu Voluntari. Totodată, acesta îşi doreşte să fie evitat locul al 7-lea, cel care ar face ca misiunea Craiovei să fie complicată.

Victoria cu Dinamo este foarte importantă. Locul al 8-lea a fost evitat în proporţie de 100%. Acum tragem cu Voluntari pentru a evita şi locul al 7-lea. Suntem în luptă directă cu Piteşti şi Sibiu. Ne avantajează faptul că Timişoara va juca la capacitate maximă cu Piteşti, pentru că altfel nu mai pot ajunge în play-off. De partea cealaltă, nu ne interesează chiar atât de mult meciul Constanţa – Sibiu. În situaţie de egalitate, suntem peste sibieni.

În cazul în care va fi egalitate în trei, Craiova, Sibiu şi Piteşti, ultimii menţionaţi vor încheia pe cinci, noi pe şase, iar Sibiul pe şapte. Avem avantaj faţă de Sibiu, dar nu şi faţă de Piteşti. Sincer, nu ne interesează dacă vom juca în play-off cu Voluntari sau Rapid. Vom intra pe teren cu gândul să câştigăm fiecare meci. Nu ne-am făcut calcule că vrem să întâlnim o anumită echipă. Contează mult să evităm locul al 7-lea“, a mai spus antrenorul-coordonator al Craiovei.

Citeşte şi: Cătălin Gârleanu, bucuros de victoria cu Dinamo, dar regretă pierderea locului patru

Exit mobile version