Acasă Sport Baschet Baschet / SCMU Craiova a muncit cu CSM Constanța și a fost...

Baschet / SCMU Craiova a muncit cu CSM Constanța și a fost răsplătită cu două puncte

Foto: SCMU Craiova

SCMU Craiova a trecut de CSM Constanța cu scorul de 89-79 în etapa a șasea din faza a doua a campionatului. Alb-albaștrii au avut un meci destul de greu, dar în cele din urmă au știut să și-l mai ușureze pe parcursul partidei și să bifeze cel de-al treilea succes din Top 10. Acum, în urma acestui succes, SCMU ajunge la un bilanț de 6-8. 

După un prim sfert echilibrat, încheiat cu un punct avantaj pentru Craiova (23-22), a urmat un act secund în care oaspeții din Bănie s-au descurcat ceva mai bine decât oltenii. Defensiva formației lui Stepanovski a scârțâit, iar acest lucru s-a resimțit în special sub panou, acolo unde Mockevicius a făcut legea. Chiar și în aceste condiții, diferența nu a fost foarte mare la intrarea la vestiare, ci de doar o posesie în favoarea constănțenilor, scor 46-43.

Sfertul trei a fost perfect

Diferența dintre cele două formații s-a realizat în sfertul trei, unul aproape perfect făcut de craioveni. Palmi și Nikolic din spatele semicercului au asigurat ca diferența să crească în favoarea echipei oltene, în timp ce Mijovic și Blaj-Voinescu și-au făcut treaba de sub panou și pe pătrunderi. Înainte de ultimele 10 minute, tabela indica 66-55 pentru SCMU. Ultimul act a fost câștigat de oaspeți la doar un punct, pentru că s-a mers din aproape în aproape, iar la final Craiova a scăpat în învingătoare cu 89-79.

Topias Palmi a fost omul meciului și a terminat cu 28 de puncte, 6 recuperări și 6 pase decisive. Dimitrije Nikolic l-a urmat cu 19 puncte și 7 recuperări. 

Acest succes o propulsează pe SCMU Craiova pe poziția a 5-a, la egalitate de puncte cu Sibiu și cu unul singur în spatele Voluntariului. În runda următoare, alb-albaștrii vor evolua tot în propriul fief, cu OHMA Timișoara.

Citește și: Handbal / S-au stabilit semifinalele Cupei României! CSM Bucureşti e favorită

Exit mobile version