Acasă Sport Baschet Joc de uitat! SCMU Craiova s-a prezentat slab la Chemnitz și a...

Joc de uitat! SCMU Craiova s-a prezentat slab la Chemnitz și a luat scor

SCMU Craiova se pare că-și încheie cât de curând aventura europeană din acest sezon al FIBA Europe Cup. Formația din Bănie a pierdut și cel de-al treilea meci din grupa principală II, scor 93-62 pe terenul lui Chemnitz și rămâne ultima în serie, fără vreun punct obținut. Acesta a fost cel mai drastic eșec al alb-albaștrilor din acest sezon, unul în care reușitele spectaculoase și calificarea din prima fază nu pot fi, totuși, uitate.

Gazdele au dominat meciul cap-coadă și au lăsat impresia că sunt cu multe clase peste alb-albaștri. De partea cealaltă, Craiova nu a arătat mare lucru, jucătorii au făcut o mulțime de greșeli fără noimă, turnover-uri, au și aruncat la coș fără precizie, iar rezultatul de la final a fost unul pe cât de dureros, pe atât de corect. Chemnitz a avut un avantaj de șase puncte după primele 10 minute, 22-16, după care a urmat recitalul de la distanță. Nu mai puțin de 29 de puncte au încasat oltenii în actul secund, iar la cabine s-a intrat cu un handicap mult prea mare, de 17 puncte, scor 51-34.

Gafe după gafe, aruncări fără noimă…

În partea a doua a jocului s-a continuat în aceeași manieră, cu Chemnitz la conducerea jocului și cu SCMU încercând să mai recupereze din deficit. Tot ce au reușit craiovenii a fost să mai încaseze coșuri, iar diferența a tot crescut cu cât minutele de pe tabelă se scurgeau. La finele sfertului trei, formația germană avea un avantaj liniștitor, scor 77-51, iar meciul era ca și jucat. În actul final nu s-au mai întâmplat multe, nimeni nu a mai forțat, iar Chemnitz a bifat prima victorie în grupa principală II, scor 93-62. Opus lor, SCMU Craiova a făcut cel mai slab joc din acest sezon iar acum, în urma rezultatului înregistrat în Germania, este ca și eliminată din competiție.

Arnas Velicka a fost cel mai bun jucător de pe teren și a totalizat 18 puncte, 5 recuperări, 9 pase decisive și 3 intercepții. Marko Filipovity a fost cel mai bun marcator cu 19 puncte. La egalitate cu el s-a aflat Topias Palmi, care a fost MVP-ul Craiovei. Dimitrije Nikolic l-a urmat cu 14 puncte și 6 recuperări.

Următorul meci al Craiovei în Europe Cup este programat pe 24 ianuarie, împotriva celor de la FC Porto, în deplasare (ora 22.00). 

Citește și: SCM Vâlcea – SCM Craiova, derbiul oltenesc de început de an în Liga Florilor

Exit mobile version