Acasă Sport Baschet Ambiția bate uneori valoarea! SCMU Craiova, victorie de răsunet la Rapid

Ambiția bate uneori valoarea! SCMU Craiova, victorie de răsunet la Rapid

Chiar dacă nu pare un rezultat surprinzător după ce am văzut parcursul din FIBA din acest an, tot putem spune că SCMU Craiova s-a întrecut pe sine în Giulești. Baschetbaliștii pregătiți de Vitaly Stepanovski au învins Rapidul clar, în deplasare, cu scorul de 79-63, după un meci fantastic, în care totul a mers ca pe roate. Victoria este una extrem de importantă, care dă un moral fantastic oltenilor înainte de marile dueluri din Grupa I Fiba.

Partida din etapa a 9-a din LNBM a adus față în față două dintre formațiile valoroase din campionatul românesc. Situația din clasament era și este în continuare una diferită între Rapid și SCMU, dar acum, după acest succes, oltenii pot privi cu alți ochi viitorul. Rapid avea un singur eșec înaintea duelului din această seară cu Craiova și părea o echipă în formă bună, dar totul a fost dat peste cap de o defensivă de fier a Craiovei. Stepanovski a gândit excelent meciul, stretegiile, iar elevii săi au băgat pe urechi toate informațiile.

Primul sfert a adus cele mai multe puncte ale meciului, 50 la număr, dintre care 27 au fost ale craiovenilor, iar 23 ale gazdelor. Craiova s-a remarcat printr-un joc colectiv de excepție, iar individualitățile au fost date la o parte. Aceasta a fost cheia succesului de miercuri seară pe unul dintre terenurile unde cu greu se câștigă. Actul secund a fost câștigat de Rapid cu 19-13, iar la vestiare gazdele au intrat în avantaj, scor 42-40.

Defensiva „betonată“ a Craiovei a stabilit învingătoarea

După revenirea de la cabine s-a întâmplat ceva fantastic în jocul alb-albaștrilor, în special în defensivă. Rapid a reușit cu greu să mai puncteze, ceea ce ne-a arătat și tabela la final. 11, respectiv 10 puncte au marcat giuleștenii într-o repriză întreagă, în timp ce coșul le-a fost luat la țintă de două ori mai mult. S-a încheiat 79-63 pentru SCMU Craiova, care a bifat cel de-al doilea succes consecutiv în LNBM și a acumulat 12 puncte.

În etapa următoare, SCMU se va deplasa la Ciuc, pentru duelul cu formația din localitate. Întâlnirea este programată sâmbătă, de la ora 17.00.

Citește și: Cinci românce pe tabloul principal de la AO, dar Simona Halep lipseşte

Exit mobile version