Acasă Sport Baschet Baschet / SCMU Craiova merge la Voluntari ca să închidă conturile grupei...

Baschet / SCMU Craiova merge la Voluntari ca să închidă conturile grupei H din FIBA

SCMU Craiova şi CSO Voluntari se duelează pentru a doua oară în actualul sezon din FIBA Europe Cup, iar miza duelului de la Ploieşti este extrem de mare pentru ambele formaţii. Partida este programată miercuri, 2 noiembrie, de la ora 20.00, iar o eventuală victorie a alb-albaştrilor le asigură primul loc în grupa H. Totodată, Voluntari are nevoie de victorie pentru a mai rămâne „în cărţi“.

Puţină lume se aştepta la parcursul perfect al Craiovei în grupele FIBA Europe Cup, până în prezent trupa lui Stepanovski bifând trei victorii în trei partide disputate. Pe rând, SCMU a trecut în meciurile tur de CSO Voluntari (70-61) şi Norrkoping (77-63) acasa şi de Merlins Crailsheim (73-60 ), în deplasare. În schimb, problemele Craiovei vin din campionat, acolo unde după primele trei meciuri au înregistrat o singură victorie şi două înfrângeri. Menţionăm că oltenii au cedat în duelurile cu U-BT Cluj-Napoca (71-93) și FC Argeș (71-79) şi au câştigat la limită disputa cu Miercurea Ciuc, scor 78-76.

Nici de partea cealaltă nu sunt prea multe lucruri pozitive, formaţia din Voluntari fiind într-o situaţie nefastă atât în campioant, cât şi în FIBA. Dacă în LNBM are două victorii şi două înfrângeri, în grupa europeană formaţia ilfoveană a câştigat doar duelul cu Norrkoping şi a cedat în faţa Craiovei şi a lui Merlins Crailsheim.

Defensiva şi energia pozitivă, cheia succesului!?

Înaintea duelului de miercuri, din etapa a patra a grupelor, antrenorul Craiovei, Vitaly Stepanovski a declarat pentru pagina de facebook a clubului din Bănie că echipa lui este focusată 100% pe acest meci şi că se bazează pe o defensivă solidă a elevilor săi.

„Voluntari formează o echipă valoroasă, este un adversar puternic cu un lot bun şi un staff pe măsură. Au fost ceva schimbări în echipa lor, au semnat acum cu un sportiv de calitate, cu mare experienţă, care ştie cum să joace sub presiune. Noi suntem focusaţi 100% pe acest meci şi pe munca pe care trebuie să o facem. Trebuie să urmăm la exactitate planurile din atac şi din apărare pentru duelul de miercuri şi să rămânem concentraţi 40 de minute. O defensivă bună, combinată cu o energie pozitivă formează cheia unui posibil rezultat pozitiv. Vom da tot ce putem pentru a obţine victoria şi calificarea în faza următoare a competiţiei“, a declarat Vitaly Stepanovski.

Citeşte şi: Volei (m) / Seriozitate indiferent de adversar! Pascu şi Lică, mulţumiţi de victoria din Ardeal

Exit mobile version