Acasă Sport Baschet Baschet (m) / SCMU Craiova are forță în Europa! Alb-albaștrii au triumfat...

Baschet (m) / SCMU Craiova are forță în Europa! Alb-albaștrii au triumfat și în Germania

Foto: SCM Craiova

SCMU Craiova continuă să scrie istorie în grupele FIBA Europe Cup, la prima participare din istorie în această competiție. După victoria cu Voluntari, din prima rundă (70-61), SCMU a produs marea surpriză și s-a impus în Germania, pe terenul celor de la Merlins Crailsheim, scor 73-60. Este unul dintre cele mai importante rezultate pentru clubul oltean, mai ales din prisma faptului că, în sezonul precedent, Merlins a ajuns până în faza sferturilor de finală în FIBA.

Startul de meci a fost la îndemâna Craiovei, care s-a distanțat la 14-5 după mai puțin de trei minute de joc. A fost un moment important al primului set, pentru că, imediat după timeout-ul advers, trupa lui Stepanovski nu a mai mișcat și s-a întrecut în ratări. Fie de la distanță, fie din semicerc, fie din stop shoot-uri, SCMU Craiova nu a mai punctat deloc, timp în care adversarii au profitat și au încheiat actul cu un avantaj de șapte puncte, scor 21-14.

Nici startul actului secund nu a fost unul prea grozav, ambele formații irosind atacuri bune în primele trei minute, timp în care tabela a rămas neschimbată. A urmat o perioadă mult mai bună a oltenilor, care s-au instalat la conducerea jocului și s-au apropiat tot mai mult de germani. La vestiare s-a intrat cu un avantaj de o posesie în favoarea gazdelor, scor 32-29.

Un sfert patru incredibil reușit de olteni

Actul al treilea a adus și cele mai multe puncte de o parte și de cealaltă. Ambele formații au mers de la egal la egal, nu s-au distanțat prea mult una de cealaltă, iar partida avea să se decidă, așa cum era și normal, în ultimele 10 minute. Ultimul parțial a debutat cu o acțiune personală de la semi-distanță al lui Watson, finalizată cu coș. Au urmat cinci puncte consecutive ale gazdelor, dar Hopkins a replicat printr-o triplă și a pornit un run de 11-0 al alb-albaștrilor, care treceau la conducere (63-59). 

Edwards a marcat apoi un coș important în economia partidei, de la semi-distanță. Gazdele au cedat presiunii și nu au mai jucat nimic, timp în care Craiova avea să fie la conducere cu un incredibil 21-1 în sfertul al patrulea, pe final. În cele din urmă, Craiova s-a impus cu 73-60 și a bifat, mai mult ca sigur, una dintre cele mai importante victorii din istoria clubului.

Au jucat pentru SCM Universitatea Craiova: Edwards 18 puncte, Nikolic 15, Hopkins 11, Palmi 11, Flanningan 9, Watson 7, Blaj-Voinescu 2, Ţîbârnă, Mijovic.

Pentru SCM U Craiova, urmează un duel în campionat cu FC Argeș, programat duminică, 23 octombrie. Miercuri, 26 octombrie, echipa revine acasă pentru un duel pe teren propriu cu Norkkoping Dolphins.

Citește și: Cupa României | Hermannstadt – „U“ Craiova 0-2. Misiune îndeplinită! Spectacol? Nici vorbă!

Exit mobile version