Acasă Sport Baschet Întăriri la baschet! Americanul Edwards Cortez va evolua pentru SCMU Craiova

Întăriri la baschet! Americanul Edwards Cortez va evolua pentru SCMU Craiova

SCMU Craiova continuă campania de achiziţii, iar după ce a adus în Bănie mai mulţi baschetbalişti români, clubul alb-albastru a parafat şi un prim transfer din străinătate. Este vorba despre americanul Edwards Cortez, un jucător de 25 de ani care evoluează pe postul de fundaş (coordonator).

Cortez soseşte la Craiova din Finlanda, de la formaţia Nilan Bisons, unde a strîns 13. 5 puncte, 6.1 recuperări, 4.9 pase decisive și 2.0 intercepții. Noul jucător al Craiovei a avut 41.2% din acțiune și 32.3% din afara semicercului. În perioada 2015-2019, Edwards a jucat pentru Southern Mississippi Golden Eagles, adunând medii de 11.0 puncte, 5.0 recuperări și 2.9 pase decisive în 127 de partide. După terminarea universității, sportivul originar din Kissimmee, Florida, a evoluat timp de două sezoane în Marea Britanie, pentru Worcester Wolves și Newcastle Eagles.

„Sport Club Municipal Craiova a ajuns la un acord cu baschetbalistul american Cortez Edwards. Născut pe 1 mai 1997, noul jucător al SCM Universitatea Craiova evoluează pe postul de coordonator de joc. Acesta vine în Bănie de la Bisons Loimaa (Finlanda) și a mai evoluat la Newcastle Eagles (Marea Britanie), Worcester Wolves (Marea Britanie) și la Southern Mississippi Golden Eagles (Statele Unite). Îi urăm mult succes în tricoul alb-albastru!“, se arată în comunicatul clubului SCM.

Până în prezent, lotul oltenilor arată astfel: Bogdan Țîbîrnă, George Alexandru Vlad, Alexandru Coconea, Giordan Watson și Cortez Edwards.

Citeşte şi: SCMU Craiova dă peste o formaţie lituaniană în primul joc din preliminariile FIBA Europe Cup

Exit mobile version