Acasă Sport Baschet SCMU Craiova, „dublă“ cu Timişoara pentru accederea în Final Four-ul Cupei

SCMU Craiova, „dublă“ cu Timişoara pentru accederea în Final Four-ul Cupei

Baschetul continuă şi în perioada sărbătorilor de iarnă, iar SCMU Craiova se pregăteşte de o „dublă“ tare cu BC Timişoara până la finalul anului, în sferturile Cupei României. Manşa tur, cea de pe Bega, se va desfăşura joi, de la ora 17.00, în timp ce returul din Bănie va avea loc pe 29 decembrie, de la ora 17.00.

Cele două formaţii deja se cunosc destul de bine, mai ales că sâmbătă s-au întâlnit şi în campionat. Atunci, SCMU s-a impus în Banat cu scorul de 82-76, la finele unui meci controlat cap-coadă. Singurele emoţii au fost în ultimele minute de joc, când timişorenii s-au apropiat ameninţător de Craiova, la doar şase puncte, dar diferenţa a rămas pe tabelă şi la final.

Din 2019 am avut parte de 14 întâlniri directe între Craiova şi Timişoara. Opt victorii au bifat oltenii, în timp ce bănăţenii au câştigat şase întâlniri. Acum, înainte de partidele din Cupă, statisticile celor două rivale sunt la polul opus. Craiova se află într-o formă foarte bună, cu patru victorii şi un eşec în ultimele cinci dispute, în timp ce formaţia lui Dragan Petricevic are patru eşecuri şi doar un succes.

Bogdan Ţibîrnă: „Pornim ca favoriţi!“

Contactat de GdS, căpitanul Craiovei, Bogdan Ţibîrnă, este de părere că echipa sa porneşte ca favorită în partidele cu Timişoara şi a recunoscut să îşi doreşte să joace în finala competiţiei. Totodată, acesta nu îşi subestimează adversarii, chiar dacă i-a mai învins o dată acum câteva zile, în campionat.

„Cred că va fi o „dublă“ foarte grea, dar vrem să câştigăm clar. Se va juca şi cu reguli diferite, cu doi români în teren, dar eu spun că pornim ca favoriţi. Ne-am pregătit destul de bine şi ne-am recuperat după ultimul meci, aşa că suntem pregătiţi de joc. Cert este că plecăm încrezători. Fiecare echipă poate schimba câte ceva de la meci la meci şi, cu siguranţă, cei de la Timişoara au pregătit duelurile din Cupă. În niciun caz nu trebuie să ne gândim că i-am mai învins. O să intrăm montaţi pe parchet şi vom da tot ce putem pentru a încerca să ne asigurăm, oarecum, calificarea în Final Four încă de acum“, a spus Bogdan Ţibîrnă, pentru GdS.

Ne dorim să jucăm finala

Domnul antrenor ne-a vorbit despre importanţa primului meci, că va conta să câştigăm la o diferenţă destul de mare şi să nu ne mai relaxăm pe final de meci. Nu ne mai permitem să o lăsăm mai moale nici măcar două minute, pentru că ne-ar putea costa chiar calificarea. La baschet nu avem pauză competiţională de sărbători, dar suntem obişnuiţi. Încă de la început, când am ajuns aici, la Craiova, ştiam că se doreşte performanţă, iar ca să fii în top, trebuie să joci şi în astfel de momente. Important e că suntem împreună, muncim împreună şi ne automotivăm, pentru că toţi suntem departe de familii şi este normal să fie greu. Sperăm să participăm în Final Four-ul Cupei României, adică direct în semifinale, iar apoi vom vedea ce adversar vom întâlni. Ne dorim să jucăm finala, asta este clar, dar e drum lung până acolo“, a adăugat căpitanul Craiovei.

Citeşte şi: Un an productiv pentru echipele clubului SCM Craiova

Exit mobile version