Acasă Sport Baschet SCMU Craiova îşi face echipă tare! Cinci sportivi au ajuns sub comanda...

SCMU Craiova îşi face echipă tare! Cinci sportivi au ajuns sub comanda lui Kakiouzis

SCMU Craiova se pregăteşte de noul sezon al Ligii Naţionale de Baschet Masculin (LNBM), iar până în acest moment au reuşit mai multe transferuri pe cât de interesante, pe atât de importante. Nu mai puţin de cinci baschetbalişti au ajuns sub comanda tehnicianului grec Michalis Kakiouzis, care este hotărât să formeze un grup unit şi competitiv la Craiova

Cei cinci sportivi care au ajuns în Bănie sunt: Radu Vîrnă (de la Steaua), Aurelian Gavriloaia (de la CSU Sibiu), Jordin Williams, Liam O’Reilly, Titus Robinson şi Peter Olisemeka.

Menţionăm că sunt şi două plecări importante de la SCMU. Internaţionalul român şi căpitanul din ultimii doi ani, Dragoş Diculescu, a luat drumul Olandei, unde va evolua pentru Zwolle, în timp ce americanul Monyea Pratt s-a reîntors la Sibiu.

Radu Vîrnă s-a întors în Bănie

Unul dintre transferurile interesante reuşite de Craiova în acest an este cel al lui Radu Vîrnă. După trei sezoane petrecute la Steaua, Radu Vîrnă a ajuns la un nou acord cu SCMU, formație pentru care a mai evoluat în stagiunea 2017/2018. 

Stagiunea precedentă, prima în care nu a beneficiat de regula care protejează jucătorul autohton sub 23 de ani, jucătorul format de LPS Focșani a adunat medii statistice de 20:21 de minute, 8 puncte, 2,4 recuperări și 2,5 pase decisive pentru 4 la eficiență. 

Astfel, internaționalul român se pregătește pentru al 8-lea sezon în LNBM. De-a lungul carierei, acesta a evoluat pentru Phoenix Galați, Dinamo București, SCMU Craiova și CSA Steaua. 

Gavriloaia, înlocuitorul lui Diculescu

După plecarea lui Diculescu la Zwolle, în Olanda, oltenii s-au conformat rapid şi au reuşit un transfer interesant, tot pe partea de U23. Aurelian Gavriloaia, fostul jucător de la BC CSU Sibiu, a semnat cu formația din Bănie și va îmbrăca echipamentul alb-albastru în sezonul 2020/2021.

Născut în 2001, Aurelian Gavriloaia a împlinit 20 de ani la începutul acestui an calendaristic. El măsoară 1.96 metri și este un jucător de poziția 2.

Gavriloaia a jucat la nivelul Ligii Naționale de Baschet Masculin doar la BC CSU Sibiu, unde a completat 3 sezoane și a strâns 61 de apariții. În sezonul 2020/2021, baschetbalistul român a avut cifre statistice de 4.6 puncte, 1.8 recuperări și 1.0 pase decisive în 15 minute jucate în medie în fiecare dintre cele 25 de prezențe pe parchet.

Un texan vor îmbrăca tricoul alb-albastru

Liam O’Reilly este un nume nou din lotul alb-albaştrilor, dar şi din campionatul românesc. Acesta va face în acest sezon cunoştinţă cu baschetul din Liga Naţională, dar şi cu publicul din Bănie, care, mai mult ca sigur, va reveni în Sala Polivalentă din luna octombrie.

O’Reilly este un jucător în vârstă de 25 de ani, care a evoluat în stagiunea 2020-2021 în Germania și în Lituania. Noul jucător al Craiovei joacă pe poziţia de fundaş şi și-a început cariera universitară la Collin Colege, după care a trecut la celebra universitate Gardner Webb.

Acesta şi-a început aventura în Europa în Slovacia, la MBK Rieker Komamo, iar apoi a jucat pentru Apollon Limassol BC. A urmat apoi transferul în Germania, la Giessen 46ers. După 11 meciuri în liga germană, O’Reilly a fost transferat de Jonava Jonavos, formație din al doilea eșantion lituanian. Acolo, fundașul originar din Austin a contabilizat 11.8 puncte, 3.3 pase decisive, 2.4 recuperări, devenind campion cu această echipă.

Pivot masiv, extremă de forţă

Pivotul Peter Olisemeka şi extrema Titus Robinson sunt alte două veniri spectaculoase la SCMU Craiova.

Olisemeka are 30 de ani şi sosește în Bănie de la UTBM Tours, echipă angrenată în liga a 3-a a Franței. În cele 8 apariții în echipamentul francezilor, Olisemeka a adunat medii statistice de 12.9 puncte, 8.1 recuperări și 0.8 capace pentru 16.5 la eficiență. De-a lungul carierei, una începută în 2017, baschetbalistul cu o înălțime de 2,06 a mai jucat în Cipru ( Apollon Limassol), Bulgaria (Academic Bultex) și Polonia (PGE Sponja Stargard și Polpharma Starograd).

Titus Robinson măsoară 2.01 metri și este un jucător de poziția 4. La ultima experineță din Australia, pentru Mount Gambier Pioneers a jucat 11 partide și a avut medii statistice de 16.7 puncte, 7.1 recuperări și 1.5 capace. În sezonul 2020/2021, Robinson a jucat în Cipru pentru Paralimni, unde a strâns în medie pe meci 17.7 puncte, 10.3 recuperări și 2.2 pase decisive.

Titus Robinson este un adevărat globetrotter (face spectacol sub panou) și în cariera sa a jucat în Argentina, Mexic, Lituania, Cipru, Japonia, Luxemburg și Australia.

Citeşte şi: Naţionala de baschet, două înfrângeri în precalificările de la World Cup 2023

Exit mobile version