Acasă Sport Baschet Meci spectaculos în Bănie! Debut cu victorie în retur pentru SCMU Craiova

Meci spectaculos în Bănie! Debut cu victorie în retur pentru SCMU Craiova

SCMU Craiova și BCMU Pitești au oferit un meci spectaculos, în Bănie, sâmbătă seară. Cele două formații au demonstrat că în acest sezon emit pretenții și au oferit un baschet de calitate, cu multe aruncări precise și faze remarcabile. La final, alb-albaștrii au avut motive de bucurie, după ce s-au impus cu 78-74 și astfel au bifat un nou succes extrem de important în LNBM.

Așa cum era de așteptat, duelul dintre cele două combatante a fost unul echilibrat, decis pe final. Oltenii lui Todorov au început mai bine meciul și, după cinci minute de joc, s-au distanțat la 11-3. A urmat o perioadă mai „moartă“ de joc, fiecare echipă irosind atac după atac. În cele din urmă, la capătul primelor 10 minute, scorul era de 18-12 în favoarea echipei gazdă. În actul secund, gruparea condusă de pe margine de Tudor Costescu s-a aflat la conducerea jocului și a dictat ritmul meciului. Piteștiul a început să puncteze și din afara semicercului, în timp ce, la Craiova, Diculescu și Pratt i-au pus de mai multe ori pe adversari pe contraatac. La finlele primei reprize, oaspeții se aflau în avantaj, 36-33.

Un sfert patru decisiv

Tensiunea a continuat și în actul al treilea. Atât Craiova, cât și Pitești, și-au dus la bun sfârșit mai multe atacuri, iar numărul punctelor a început să crească. Actul a fost câștigat de SCMU, scor 20-18, care a prins încredere maximă înainte de ultimele 10 minute de joc. În sfertul 4, băieții lui Todorov au prins „viață“ și au înscris de trei ori consecutiv din afara semicercului, prin Diculescu de două ori și Cinac. Diferența de nouă puncte l-a forțat pe Tudor Costescu să solicite timeout, dar acest lucru nu s-a văzut și pe tabelă. Craiova a continuat să domine jocul, iar la final s-a impus cu 78-74.

SCMU Craiova: Filipovic (18), Diculescu (5), Pratt (12), Henson (12), Vucic (11), Andrieș, Țibârnă (4), Oprean, Person (4), Cinac (12), Licurici, Bagairea.

Pentru alb-albaștri va urma un nou meci în Bănie, în compania formației CSU Sibbiu. Duelul este programat duminică, de la ora 17.00.

Citește și: Continuăm să sperăm la play-off! SCMU Craiova a trecut cu 3-0 de Timișoara

Exit mobile version