Acasă Sport Baschet SCMU Craiova, pe drumul cel bun. Victorie „de clasă“ cu Oradea

SCMU Craiova, pe drumul cel bun. Victorie „de clasă“ cu Oradea

SCMU Craiova a făcut, poate, cel mai bun meci al său din această ediție de campionat. Băieții lui Todorov s-au impus chiar pe terenul campioanei CSU Oradea, cu scorul de 84-79 după un meci senzațional, pregătit excelent din toate punctele de vedere. Astfel, Craiova pleacă cu maximum de puncte din Crișana, după ce a obținut, ieri, o altă victorie cu BC Timișoara.

Prima repriză a meciului de la Oradea a fost una extrem de atractivă. Chiar dacă în primele 5 minute de joc craiovenii reușiseră să adune doar trei puncte pe tabelă, a urmat o perioadă perfectă, în special pentru Dino Cinac și Payton Henson. Cei doi au avut mai multe aruncări precise de la mare distanță, în timp ce jucătorii echipei gazdă s-au întrecut în ratări. La capătul primului sfert, scorul era 19-13 în favoarea alb-albaștrilor.

În actul secund, Craiova s-a desprins chiar și al 12 puncte (21-33), dar pe parcurs au apărut oboseala și, implicit, greșelile. Treptat, trupa lui Cristi Achim a revenit pe tabelă, a adus, ușor-ușor punct cu punct, iar la pauza mare se aflau cu o singură posesie în spatele oltenilor, 37-40.

O zi incredibilă, un rezultat mare!

La reluare, tot Craiova a fost echipa mai ambițioasă și a înscris rapid două „trițe“, prin Diculescu și Henson. Oradea s-a mișcat la fel de modest și în actul al treilea, iar diferența pe tabelă a crescut în favoarea formației vizitatoare. Craiovenii au excelat de la trei puncte pe final de act, prin Andrei Oprean, dar și Mo Pratt, care a reușit o execuție fabuloasă, de pe un picior, de la mare distanță. Înainte de ultimele 10 minute, Craiova avea un avantaj de nouă puncte, scor 63-54.

În actul al patrulea, Craiova a marcat aproape la fiecare aruncare din afara semicercului, având un procentaj de 50%. Henson a înscris coș după coș, Cinac nu s-a lăsat mai prejos, iar Oradea s-a văzut în corzi. Pe final, gazdele au făcut pressing avansat, au recuperat câteva mingi și s-au apropiat la doar patru puncte. Chiar și așa, nu au avut cum să revină în totalitate, iar SCMU Craiova s-a impus cu 84-79.

SCMU Craiova: Diculescu (10), Pratt (9), Țibîrnă (10), Person (9), Henson (28), Cinac (15), Bagairea, Oprean (3), Licurici, Andrieș. Antrenor: Aco Todorov.

Craiova nu a putut conta în acest meci pe Vucic și Filipovic, accidentați, dar l-au avut în teren pe Henson, care a reușit cea mai bună prestație a sa de când a ajuns în România. Payton a marcat nu mai puțin de 28 de puncte și a contribuit decisiv la victoria echipei sale.

Citește și: Început perfect în noul an. Handbaliștii Craiovei au luat toate punctele cu Tg Jiu

Exit mobile version