Acasă Sport Baschet Revine play-off-ul în LNBM. Vezi modificările pentru sezonul 2020/2021!

Revine play-off-ul în LNBM. Vezi modificările pentru sezonul 2020/2021!

Federația Română de Baschet a trimis astăzi o înștiințare tuturor cluburilor din Liga Națională de Baschet Masculin cu privire la modul în care se va desfășura sezonul 2020/2021 din LNBM.

Astfel, începând din octombrie, se renunță la sistemul cu mai multe grupe valorice și se va întoarce la cel cu o singură grupă valorică în sezonul regulat. De asemenea, acesta va fi urmat apoi de un play-off/play-out clasic. În prima fază se va juca pe sistem tur retur, urmând ca apoi primele opt clasate să intre în play-off, iar restul formațiilor în play-out.

De menționat că indiferent de numărul de echipe de la începutul sezonului, competiția se va relua în acest sistem.

Sferturile de finală, semifinalele și finala se vor disputa în sistemul cel mai bun din cinci meciuri, așa cum s-a obișnuit în sezoanele mai demult încheiate. Finala mică, turneul 5/8, respectiv playout-ul se vor juca în sistemul cel mai bun din trei meciuri. Ultimele două clasate din LNBM vor juca la baraj cu primele două locuri din Liga 1 Masculin.

Când dăm startul baschetului în România?

Sezonul 2020/21 în Liga Națională de baschet masculin va debuta pe 10 octombrie 2020 și se va încheia cel târziu în iunie 2021. Echipele care participă în Liga Națională de baschet masculin (ediția 2020/2021) sunt obligate să înscrie cel puțin două echipe în Campionatele Naționale de juniori. Acestea pot fi proprii sau în colaborare cu alte structuri.

Odată cu informațiile despre desfășurarea sezonului 2020/2021, FRB a anunțat și toate datele pentru sezonul competițional al LNBM. Limita de înscriere pentru sezonul viitor va fi de 15 iulie, în timp ce perioada de transferuri va începe pe 3 august și se va încheia cu 72 de ore înainte de startul primului meci oficial. De asemenea, taxa de înscriere va trebui să fie achitată până pe 20 august, la fel ca și prima tranșă din taxa de participare. Pe 24 august va avea loc tragerea la sorți pentru LNBM și Cupa României.

Startul Cupei României este programat să aibă loc pe 3 octombrie, urmând ca Liga Națională să debuteze pe 10 octombrie, anunță baschet.ro.

Calendarul competițional stă la „mâna” evoluției pandemiei

FRB a propus două calendare competiționale către participanți. Acestea sunt făcute în funcție de evoluția pandemiei de covid-19 și de decizia FIBA privind startul competițiilor continentale.

Astfel, în primul scenariu, cupele europene încep la sfârșitul lui septembrie/începutul lui octombrie și lotul național de seniori își poate începe activitatea în noiembrie 2020 și februarie 2021. În cel de-al doilea scenariu, cupele europene încep în ianuarie 2020 și astfel loturile naționale se reunesc în februarie și iunie 2020.

În ambele situații, playoff-ul va începe în jurul datei de 23 aprilie și se va termina cel târziu pe 5 iunie. În ceea ce privește Final 4-ul Cupei, acesta se va juca pe 5-6 februarie.

Citește și: Liga 1 / Dan Nistor a contribuit la plecarea lui Florin Prunea de la Dinamo!

Exit mobile version