Acasă Sport Baschet Michael Jordan „ridică” două clinici cu banii de pe urma documentarului „The...

Michael Jordan „ridică” două clinici cu banii de pe urma documentarului „The Last Dance”

Michael Jordan (54 de ani) a decis ca suma de șapte milioane de dolari de pe urma documentarului  „The Last Dance” să contribuie la ridicarea a două clinici medicale în Charlotte. Conform publicației Forbes, acesta ar urma să încaseze undeva între 3 și 4 milioane de euro pentru seria de 10 episoade ale documentarului. 

Cele două clinici ar urma să-și deschidă ușile spre sfârșitul anului 2020 și să-i ajute astfel pe oamenii cu o situație precară care locuiesc în acest oraș.

Discuțiile dintre legenda NBA și medicii din Charlotte au demarat în urmă cu aproximativ 16 luni, încercând astfel să se găsească o soluție pentru a-i ajuta pe cei nevoiași. Michael Jordan a fost inspirat de un sondaj realizat în anul 2014 de cei de la Harvard și cei de la Universitatea din California. S-a constatat că dintre toți tinerii cu o situație precară din SUA, cei din Charlotte au cele mai slabe șanse de a se realiza, informează digisport.

Producția a avut premiera în Statele Unite ale Americii, pe data de 19 aprilie. În ziua imediat următoare, primele două episoade au fost disponibile și în România prin intermediul platformei Netflix. Având în vedere situația actuală și impactul pe care l-a avut Jordan asupra baschetului, este așteptat ca documentarul să depășească niște recorduri de audiență. 

Michael Jordan este sportivul cel mai bine plătit din toate timpurile. Considerat cel mai mare baschetbalist din istorie, americanul a adunat 1,7 miliarde de dolari de la debutul în NBA, din 1984, până la finalul carierei, în urmă cu 14 ani. Din această sumă, Jordan a câştigat 93 de milioane de euro din salariul de jucător.

Citește și: Handbalul din Germania s-a oprit definitiv. THW Kiel, noua campioană

Exit mobile version