Acasă Sport Canotaj / România, pregătită să impresioneze la Campionatele Europene de la Szeged

Canotaj / România, pregătită să impresioneze la Campionatele Europene de la Szeged

România participă la Campionatele Europene de canotaj de la Szeged, în perioada 25-28 aprilie, cu 13 echipaje. Cu doar două zile înainte de startul competiţiei, Elisabeta Lipă, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Sport, precum şi canotoarele Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş au oferit primele impresii.

„La Campionatele Europene de la Szeged mergem cu o echipă pe care deja o cunoaştem toţi. E o echipă dornică de rezultate pentru că spargem gheaţa în 2024 cu aceste Campionate Europene. Şi sper să spargem gheaţa foarte bine, pentru că avem sportivi bine pregătiţi. Acest European nu va fi concludent pentru Jocurile Olimpice, dar sportivii vor scăpa de stres şi emoţii. Pentru că asta e mai greu când participi la o primă competiţie din an după atâtea luni de pregătire.

Nimeni nu se naşte campion, ci este nevoie de multă muncă de pregătire pentru ca rezultatele să fie cele mai bune. Planul nostru pe termen lung este să avem o nouă generaţie de sportivi extraordinari şi bine pregătiţi pentru Jocurile Olimpice de la Los Angeles, din 2028″, a declarat Elisabeta Lipă“, a spus Elisabeta Lipă.

Ancuţa Bodnar: „Ne dorim bogăţie la Szeged“

Ancuța Bodnar și Simona Radiș, cvadruple campioane europene în proba de dublu vâsle, în 2020, 2021, 2022 și 2023 sunt pregătite de o nouă competiție europeană.

„Ne dorim mult să ne dezgheţăm cu o medalie la Europene. Ne bucură, însă, că vremea e ploioasă, pentru că ploaia înseamnă bogăţie şi noi ne dorim bogăţie la Szeged şi nu numai! Noi vrem să vină cât mai mulţi români pentru că sunt foarte importante susţinerea şi energia pe care ni le transmit ei. Szeged este aproape, aşa că îi invităm pe români să fie alături de noi la Europene”, a spus Ancuța Bodnar.

„E frig aici, dar ne-am uitat pe prognoză şi la fel va fi şi la Szeged. E bine că ne pregătim de aici ca să nu simţim frigul acolo. E primul test al anului, ultimul va fi Cupa Mondială. Însă abia aşteptăm Campionatele Europene pentru că trebuie să ne testăm forţele cu adversarele noastre. Suntem dornice să concurăm din nou şi să ne luptăm pentru a ne demonstra valoarea“, a punctat şi Simona Radiș.

Radiş, prezentă în două curse

Radiş va fi prezentă și în barca de 8 plus 1, așa cum s-a întâmplat și la Campionatele Europene din 2022 și 2023, și la Campionatele Mondiale din 2022, când România a cucerit aurul.

„Tot ceea ce facem noi este o repetiţie pentru Jocuri. Eu voi fi iarăşi în două curse la acelaşi interval de timp ca şi anul trecut. Dar experienţa îşi va spune cuvântul. De abia aştept să concurez alături de Ancuţa, iar mai apoi cu colegele mele din barca de 8+1. Iar rezultatele ne vor arăta dacă munca a fost cea corectă sau nu“, a adăugat Radiş.

La ediţia 2023 a Campionatelor Europene, desfăşurată la Bled (Slovenia), România a câştigat şase medalii, dintre care cinci de aur şi una de argint.

Componența bărcilor pentru CE de la Szeged:

Simplu feminin: Andrada Moroșanu
Simplu masculin: Mihai Chiruță
Dublu vâsle (f): Ancuța Bodnar, Simona Radiș
Dublu vâsle (m): Andrei Cornea, Florin Enache
Dublu vâsle categorie ușoară (f): Gianina Van Groeningen, Ionela Cozmiuc
Două rame (f): Ioana Vrânceanu, Roxana Anghel
Două rame (m): Florin Arteni, Florin Lehaci
Patru vâsle (f): Mariana Dumitru, Emanuela Ciotau, Alexandra Ungureanu, Mădălina Moroșan
Patru vâsle (m): Cristian Nicoară, Bogdan Baitoc,Cristian Horodișteanu ,Ioan Prundeanu
Patru rame (f): Mădălina Bereș, Maria Lehaci, Magdalena Rusu, Amalia Bereș
Patru rame (m): Andrei, Mândrilă, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu, Ciprian Tudosă
8 plus 1 (f): Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Adriana Adam, Maria Lehaci, Mădălina Bereș, Amalia Bereș, Ioana Vrânceanu, Simona Radiș, Victoria Petreanu
8 plus 1 (m): Mihăiță Țigănescu, Ciprian Tudosă, Florin Arteni, Mugurel Semciuc,Constantin Adam, Sergiu Bejan, Ștefan, Berariu. Florin Lehaci, Adrian Munteanu.

Citeşte şi: Jaqueline Cristian, start bun la Madrid! Azi luptă pentru prezenţa pe taboul principal

Exit mobile version