Acasă Sport Interzis pe viață în tenis. Acuzații de corupție și implicări legate de...

Interzis pe viață în tenis. Acuzații de corupție și implicări legate de pariuri sportive

Arbitrul bulgar a fost interzis pe viață în tenis după nenumărate încălcări ale regulamentului
Arbitrul bulgar a fost interzis pe viață în tenis după nenumărate încălcări ale regulamentului

Un arbitru de tenis din Bulgaria a fost interzis pe viață în acest sport. Este vorba despre arbitrul de scaun Pavel Atanasov, ​care a primit interdicția după ce şi-a retras apelul pentru încălcări legate de pariuri şi acuzaţii de corupţie, a anunţat Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis (ITIA).

Atanasov, un oficial la nivel naţional, a primit şi o amendă de 10.000 de dolari. Acesta ar avea la activ 21 de încălcări ale Programului anticorupţie în tenis (TACP).

„Prin retragerea din procedură, Atanasov a recunoscut efectiv responsabilitatea pentru numeroasele infracţiuni TACP între 2019 şi 2023. Sunt incluse manipularea datelor de scor ale meciurilor în scopul pariurilor, facilitarea pariurilor, conspiraţia în vederea comiterii de infracţiuni de corupţie. De asemenea, pariuri pe meciuri de tenis şi omisiunea de a raporta abordări corupte”, a precizat ITIA.

Lui Atanasov, care a oficiat la turnee ITF de 15.000 și 25.000 de dolari în Bulgaria, i se interzice definitiv să oficieze sau să participe la orice eveniment de tenis autorizat de ITIA sau de orice asociaţie naţională. Interdicţia a intrat în vigoare din 4 martie 2024, scrie News.ro.

Luni, și arbitrul braziliano-italian Antonio Casa a fost suspendat pentru şapte ani şi şase luni. Acesta a recunoscut şapte încălcări ale TACP.

Citește și: Din nou aproape de un trofeu! Victor Cornea, în penultimul act la Munchen

Exit mobile version