Acasă Sport Lupte / Mihalcea şi Boicea, pe cea mai înaltă treaptă la Cupa...

Lupte / Mihalcea şi Boicea, pe cea mai înaltă treaptă la Cupa României U20

La finele săptămânii precedente, la Călăraşi, s-a disputat Cupa României U20 la lupte. A fost o competiţie acerbă, la care au participat sportivi buni din ţară, printre care şi cei mai valoroşi de la clubul CSU Craiova. Florin Mihalcea şi David Boicea au triumfat şi au demonstrat, încă o dată, că sunt printre cei mai buni luptători din ţară.

Boicea (cat. 70 kg) şi Mihalcea (cat. 61kg), pregătiţi de Aurel şi Marius Cimpoeru, au câştigat medaliile de aur, după o competiţie aproape spre perfecţie. Aurel Cimpoeru s-a arătat mai mult decât mulţumit de evoluţiile şi de reuşitele elevilor săi şi a declarat pentru GdS că rezultatele sunt peste aşteptări.

„Din punctul nostru de vedere au fost obţinute rezultate bune, peste aşteptări. Cei doi au 16 şi 17 ani şi au participat la o categorie de vârstă de 20 de ani. S-au comportat impecabil ambii sportivi. După părerea multor experţi din sală, cel mai valoros şi mai tehnic sportiv a fost Florin Mihalcea. A câştigat meciurile până în finală la superioritate tehnică. În ultimul act a avut un oponent de la Lugoj, care este campionul de anul trecut de la juniori şi cadeţi. L-a depăşit clar, cu 8 puncte diferenţă.

David Boicea a avut de luptat în finală cu un sportiv de la Steaua Bucureşti, cu origini din Ucraina. Este naturalizat şi luptă la noi. Elevul meu a câştigat cu 3-2, dar a controlat cap-coadă întâlnirea, fără să-mi dea cumva emoţii că ar putea pierde meciul. Avem nevoie şi de astfel de partide, ca să învăţăm să câştigăm şi sub presiunea publicului, poate şi a arbitrilor uneori“, a declaraţ Aurel Cimpoeru.

„Vom avea surprize plăcute la Europene şi Mondiale“

Cele două medalii de aur, precum şi evoluţiile constante din ultima vreme ale celor doi sportivi, ne dau mare încredere în perspectiva Campionatelor Europene şi Mondiale ce vor urma.

„Mă aşteptam să ajungă în finală. Ţinând cont, totuşi, că ei sunt încă la categoria cadeţi şi ştiind ce este în ţară la această categorie, am avut oarecum emoţii că nu vor triumfa. Dacă vor rămâne în forma aceasta şi continuă să crească, cred că vom avea surprize plăcute la Europene şi Mondiale.

În perioada următoare va fi o pauză competiţională de două săptămâni, în care ne vom pregăti. Apoi va avea loc turneul internaţional U17 de la Bucureşti. El va fi urmat, la o săptămână, de Cupa României U17“, a mai spus antrenorul sportivilor.

Citeşte şi: George Cosac surprinde: „România poate deveni şi campioană mondială“

Exit mobile version