Acasă Sport F1 / Fernando Alonso continuă la Aston Martin până în 2026

F1 / Fernando Alonso continuă la Aston Martin până în 2026

Fernando Alonso, dublu campion mondial de Formula 1 (2005, 2006), şi-a prelungit contractul cu Aston Martin cel puţin până la sfârşitul sezonului 2026.

„Acest acord multianual cu Fernando (al cărui contract urma să expire la finele acestui an – n.red.) ne conduce până la sfârşitul lui 2026, an care va marca începutul unui nou regulament tehnic şi sosirea Honda ca furnizor de motoare pentru Aston Martin. Fernando are sete de succes, pilotează mai bine ca niciodată, este mai în formă ca niciodată şi este pe deplin dedicat să facă din Aston Martin Aramco o forţă competitivă“, a declarat Mike Krack, conducătorul echipei.

„Nu a fost o decizie foarte complicată de luat. Am vrut să continui să pilotez pentru Aston Martin, iar ei au vrut să mă păstreze, aşa că atunci când ambele părţi vor aceste lucruri, la un moment dat ajungem la o înţelegere”, a adăugat ibericul în cursul unei conferinţe de presă”, a subliniat Alonso.

Acest anunţ vine într-un moment în care veteranul spaniol, în vârstă de 42 de ani, era în centrul zvonurilor privind plecarea sa de la Aston Martin.

După patru Mari Premii disputate în 2024, spaniolul ocupă locul 8, înaintea coechipierului său canadian Lance Stroll (fiul proprietarului Aston Martin, Lawrence Stroll).

Citete și: Simona Halep nu mai poate juca la Oeiras! Care este prima reacție a româncei

Exit mobile version