Acasă Sport Patru zile de foc! Știm datele când David Popovici va lupta pentru...

Patru zile de foc! Știm datele când David Popovici va lupta pentru medalii la JO!

David Popovici este una dintre speranțele României la cucerirea unei medalii la Jocurile Olimpice de la Paris, programate în această vară. David trebuie să fie în formă maximă, chiar la începutul Olimpiadei, deoarece evoluția sa va fi concentrată pe două probe, care se desfășoară în patru zile.

Practic, el va intra în bazin pe 27 și 28 iulie la 200 de metri (calificări, semifinala, finala) și pe 29 iulie și 30 iulie la 100 de metri (calificări, semifinala, finala), acestea fiind datele la care va concura pentru medalie.

Până atunci, David Popovici va lua startul la Campionatele Naționale, programate în perioada 17-21 martie la București și apoi la Campionatele Europene de la Belgrad (17-23 iunie). El a luat decizia de a nu concura la Mondialele din acest an, care au avut loc la Doha, tocmai pentru a se pregăti mai bine pentre Olimpiadă. 

David Popovici este cotat cu șanse la măcar o medalie, mai ales că britanicul Tom Dean (23 de ani), campion olimpic la 200 m liber la JO 2020, la Tokyo, a ratat calificarea și implicit participarea individuală în această probă la Jocurile de la Paris.

În finala olimpică din urmă cu trei ani, în 2021, Tom Dean s-a impus în fața conaționalului Scott și a lui Fernando Scheffer din Brazilia, David Popovici sosind pe locul 4, la doar două sutimi de podium.

Citește și: Simona Halep, testată din nou antidoping: „Să vină de câte ori doresc!“

Exit mobile version