Acasă Sport Tenis Victoria carierei pentru Jaqueline Cristian! Triumf impresionant în faţa lui Keys

Victoria carierei pentru Jaqueline Cristian! Triumf impresionant în faţa lui Keys

Jaqueline Cristian a obținut o victorie mare la Charleston, în turul 2, trecând de o fostă cvintuplă semifinalistă de Grand Slam și finalistă la US Open, Madison Keys, cu scorul de 3-6, 6-3, 6-3. Jaqueline Cristian (25 ani, 83 WTA) s-a impus după două ore şi două minute în faţa campioanei din 2019 şi cap de serie numărul opt la ediţia din acest an.

După succesul în fața Sachiei Vickery, în manșa inaugurală, Jaqueline Cristian a întâlnit o altă reprezentantă a Statelor Unite în turul secund de la Charleston. În fața româncei s-a aflat Madison Keys, semifinalista de anul trecut de la US Open și sportivă care a adunat în carieră 5 semifinale de turneu major și o finală de Grand Slam (Flushing Meadows 2017).

În ciuda unui start ezitant, Jaqueline Cristian a făcut o partidă mare. După cedarea manșei inaugurale, sportiva clasată pe 83 WTA nu i-a dat nicio șansă favoritei 8, controlând cu autoritate partida. Astfel, românca a bifat una dintre victoriile carierei. În ultimii doi ani a reușit alte succese mari (cu Rybakina, Kasatkina sau Sloane Stephens).

Urcare în clasamentul WTA

Keys (29 ani, 18 WTA) a încheiat meciul cu 8 aşi şi 4 duble greşeli. De partea cealaltă, românca a comis 5 duble greşeli, dar şi-a creat 15 şanse de break, dintre care a fructificat 6. Singurul duel anterior dintre Keys şi Cristian s-a consumat în 2022, în turul al doilea la Australian Open. Atunci, americanca s-a impus cu 6-2, 7-5.

Românca şi-a asigurat un cec de 11.190 de dolari şi 60 de puncte WTA. În optimile de finală, Cristian va juca împotriva altei sportive de peste ocean, așteptându-și oponenta din duelul Navarro-Volynets. Cap de serie 10, Emma Navarros e în mare formă și pleacă favorită. Ea vine după sferturi la Indian Wells (unde a trecut de Sabalenka) și optimi la Miami.

Cristian are garantată poziția 77 la capătul turneului de la Charleston, dar poate avansa, în măsura în care va atinge fazele superioare ale competiției.

Citeşte şi: Eliminarea de la Miami încurcă puțin! Sorana Cîrstea a coborât în clasamentul WTA

Exit mobile version