Acasă Sport Box / SCMU Craiova are cu ce se lăuda: Ionuț Cârstinoiu a...

Box / SCMU Craiova are cu ce se lăuda: Ionuț Cârstinoiu a luat argintul la Cupa României!

În perioada 18-23 martie a avut loc, la Sighetul Marmaţiei, Cupa României de seniori la box. La această competiţie au participat mulţi sportivi, de la numeroase cluburi din ţară, printre care s-a aflat şi Ionuț Cârstinoiu (SCMU Craiova). Pugilistul pregătit de Dora Mustăţea a urcat pe a doua treaptă a podiumului, după ce a obţinut medalia de argint la categoria 63.5 kg.

Acesta a câștigat două meciuri, cu sportivi de la Box Club Simion, respectiv CSM Zalău. În marea finală, Ionuţ a fost învins de un pugilist mult mai experimentat de la CSM Iași.

„Am plecat cu un obiectiv clar, să obţinem o medalie. Pe de o parte m-am aşteptat să ajungă în finală, pe de altă parte nu. Depindea de mulţi factori, mai ales că Ionuţ este la prima participare la o competiţie de acest gen. S-a văzut în finală lipsa de experienţă, dar eu sunt mulţumită de rezultatul obţinut. A câştigat două meciuri. Primul a fost la puncte, împotriva unui sportiv de la Box Club Simion. Apoi, în meciul doi, a trecut de un cap de serie de la Zalău prin knockout. A fost o victorie extrem de rapidă, ne-a luat pe toţi prin surprindere.

În finală, Ionuţ a cedat în faţa unui sportiv cu mai multă experienţă, multiplu medaliat la Europene. Preşedintele Federaţiei, Vasile Cîtea, a oficializat festivitatea de premiere la această categorie şi ne-a înmânat medalia de argint. L-am încurajat la final pe Ionuţ, i-am spus că a fost foarte bine şi că şi-a depăşit aşteptările. Ne pregătim în continuare, muncim şi sper ca de la următoarele competiţii să evoluăm“, a punctat Dora Mustăţea, pentru GdS.

Citeşte şi: Lupte / LPS Petrache Trișcu, performer la CN Școlar! Mihalcea, campion național

Exit mobile version