Acasă Sport Atletism / Bianca Ghelber şi Alexandru Novac, medaliaţi cu argint la Cupa...

Atletism / Bianca Ghelber şi Alexandru Novac, medaliaţi cu argint la Cupa Europeană

Atleţii români Bianca Ghelber (ciocan) şi Alexandru Novac (suliţă) au cucerit medalii de argint, duminică, la Cupa Europeană de aruncări de la Leiria (Portugalia).

În proba feminină de aruncare a ciocanului, Bianca Florentina Ghelber a obţinut argintul, cu 71,66 metri. Aurul a fost câştigat de daneza Katrine Koch Jacobsen, cu 71,95 metri. Pe treapta a treia a podiumului s-a clasat italianca Sara Fantini, cu 7,58 metri.

La aruncarea suliţei, Alexandru Mihăiţă Novac a ocupat locul al doilea, cu 80,73 metri. El a fost devansat de ucraineanul Artur Felfner, 81,89 metri. Podiumul a fost completat de grecul Ioannis Kyriazis, cu 80,52 metri.

Vlad Alexandru Turcu a cucerit bronzul la aruncarea suliţei, categoria Under-23, cu 74,51 metri. Primele două locuri au fost ocupate de italianul Giovanni Frattini, cu 76,21 metri, şi de turcul Muhammet Hanifi Zengin, cu 76,15 metri.

Rareş Andrei Toader a fost aproape de podium, clasându-se al patrulea în finala probei de aruncare a greutăţii, cu 20,43 metri.

Reamintim că sâmbătă Alin Alexandru Firfirică a cucerit medalia de aur în proba de aruncare a discului.

În clasamentul pe medalii, România a ocupat locul al cincilea, cu una de aur, două de argint şi una de bronz. A urmat Ucraina (2-1-0), Italia (2-0-3), Polonia (2-0-0) şi Germania (1-4-1).

Citeşte şi: Atletism / Alin Firfirică a luat aurul la disc, la Cupa Europeană de aruncări

Exit mobile version