Acasă Sport Judo / CSU Craiova se mândreşte: Alexia Uşurelu, medaliată cu aur şi...

Judo / CSU Craiova se mândreşte: Alexia Uşurelu, medaliată cu aur şi argint la Balcaniadă!

Clubul CSU Craiova are toate motivele de mândrie şi bucurie la finele Campionatului Balcanic de judo din Bosnia şi Herţegovina (23-24 septembrie). Alexia Uşurelu, sportiva legitimată la clubul din Bănie şi pregătită de Mihai Voinea a obţinut medalia de argint la cat -78 kg şi a devenit, astfel, vicecampioană balcanică. De asemenea, aceasta s-a ales şi cu medalia de aur, doar că în proba pe echipe, ceea ce face ca reuşita ei de la simplu să fie încununată cu un triumf special la mixt, dar şi cu o medalie mult râvnită.

Mihai Voinea, mulţumit de randamentul fetelor

Dacă Alexia Uşurelu a câştigat cele mai valoroase două medalii posibile la Balcaniadă, Lorena Manda s-a clasat doar pe şapte, ea fiind, totuşi, în primul an de cadeţi. Chiar şi în aceste condiţii, în ciuda ratării podiumului, antrenorul Mihai Voinea a mărturisit că nu este dezamăgit de eleva sa, ci din contră, se bucură că reuşeşte să obţină victorii şi la junioare.

„În acelaşi timp s-au disputat cele două competiţii, Campionatul Naţional de Ne Waza U15 şi Campionatul Balcanic din Bosnia. La Balcaniadă, pe lângă medaliile obţinute de Alexia, am mai avut un loc 7 reuşit de către Lorena Manda. De partea cealaltă, la competiţia naţională, pe lângă cele două medalii am mai avut un loc 5 al Dariei Bercea (cat. 57 kg).

Lorena Manda nu a putut să-şi facă categoria de 48 kg şi am pus-o la 52 kg în ultimă instanţă. Luptând aici, ea nu a reuşit să se prezinte la fel de bine precum s-ar fi prezentat la categoria ei. Oricum ea este în primul an de cadeţi, iar acum a luptat la junioare, deci nu este uşor. E bine că se menţine acolo, că mai câştigă. Lorena a avut un program extrem de încărcat, toată vara a participat la Mondiale, Europene, FOTE, Balcaniada de seniori unde a ieşit pe locul I. Practic nu a stat deloc, în fiecare weekend am fost plecaţi şi inclusiv săptămâna aceasta vom merge la un turneu internaţional, la Focşani. Deci vă daţi seama că oboseala şi-a spus cuvântul şi nu a mai avut posibilitatea de a-şi face categoria. Nu sunt dezamăgit deloc de acest loc 7. Manda este o sportivă de perspectivă şi a confirmat pe unde a fost“, a declarat Mihai Voinea, pentru GdS.

Două medalii şi la Campionatul Naţional

CSU Craiova nu a plecat fără medalii nici de la Campionatul Naţional de NE WAZA U15, acolo unde două dintre cele şase sportive prezente la competiţie s-au clasat pe podium. Este vorba despre Elena Grigore (bronz, LPS-CSU Craiova) şi Mihaela Tudor (bronz, CSU Craiova). Totodată, a fost obţinut şi un loc 5 de către Daria Bercea.

„La Finala pe ţară am participat cu şase sportivi, dar doar trei dintre ei s-au clasat la final. Elena Grigore (LPS-CSU Craiova) a încheiat pe locul al 3-lea şi a obţinut medalia de bronz la cat. 52 kg, iar Mihaela Tudor (CSU Craiova) s-a clasat tot pe trei şi a luat bronzul la 36 kg. De asemenea, Daria Bercea a încheiat pe 5 la cat. 57 kg. Mergem înainte, mă bucur că ne-am întors, totuşi, cu două medalii“, a completat antrenorul sportivilor.

Citeşte şi: Lupte / Răzvan Pîrcălabu: „Sunt ferm convins că ne vom atinge obiectivele privind JO“

Exit mobile version