Acasă Sport Atletism / Super rezultat pentru „U“ Craiova! Constantin Deaconescu, campion naţional la...

Atletism / Super rezultat pentru „U“ Craiova! Constantin Deaconescu, campion naţional la alergare montană

În data de 17 septembrie, la Câmpulung Moldovenesc, s-a desfășurat Campionatul Național de Alergare Montană. La competiţie a participat şi clubul Universitatea Craiova, al cărui sportiv Constantin Deaconescu a dat toate calculele peste cap şi a triumfat. Juniorul craiovean de 17 ani a câştigat medalia de aur şi a devenit, oficial, primul oltean campion naţional la categoria U20, impunându-se la o categorie superioară. Sportivul este antrenat de domnul Prof. Cătălin Brânduşoiu.

Cătălin Brânduşoiu: „Este un rezultat la care nu ne aşteptam“

Contactat de GdS, antrenorul Brănduşoiu s-a arătat încântat de reuşita elevului său, mai ales din prisma faptului că la această competiţie au participat doar sportivi din zona respectivă, care s-au pregătit special pentru CN de Alergare Montan.

„Competiţia a fost una de anvergură, destul de grea. Noi ne-am antrenat în zonă de câmpie şi totuşi am reuşit să câştigăm acest trofeu râvnit de noi şi de alţii. A fost o competiţie dură, la care au luat startul atleţi din zona respectivă, care se pregătiseră exact pentru acest concurs. Rezultatul este unul mulţumitor pentru sportiv, pentru că este la începutul pregătirii de sezon. Să fiu sincer, este un rezultat la care nu ne aşteptam. Mulţi atleţi de alergare montană nu l-au luat în seamă pe Constantin, de aceea spun că este un rezultat frumos.

Am pornit la drum cu gândul de a face o pregătire bună prin prisma acestui concurs. Având în vedere că urmează un sezon cu multe provocări şi multe competiţii la care vrem să obţinem rezultate frumoase, noi am luat în considerare acest Campionat Naţional ca fiind perfect pentru a debuta pregătirea. Dar, sportivul a avut încredere că poate face acest parcurs dificil, de 5600 m, cu o diferenţă de nivel de 480 de metri, altitudine 1110m. Având în vedere şi experienţa de anul trecut, pentru că a făcut ca sport de performanţă Orientare Turistică, putem spune că a avut un avantaj şi a ştiut cum să parcurgă traseul. Sper să aibă încredere în forţele proprii, pentru că este un sportiv cu reale calităţi. Este, totodată, un elev model la LPS Petrache Trişcu şi sper ca şi liceul să fie alături de el“, a declarat Cătălin Brânduşoiu.

„Costi“, primul oltean care aduce o medalie de la CN de Alergare Montană

De asemenea, sportivul medaliat cu aur la Campionatul Național de Alergare Montană, Constantin Deaconescu, a mărturisit că nu se aştepta să obţină cea mai strălucitoare medalie, având în vedere că pregătirea nu a putut-o susţine într-o astfel de regiune. Acesta a devenit, oficial, primul atlet craiovean care obţine o medalie la un CN de Alergare Montană.

„A fost cea mai importantă medalie, pentru că, fiind din zona de câmpie, mi-a fost greu să mă antrenez şi să aduc acest rezultat clubului, pentru că nu am avut condiţiile necesare de a mă antrena. Ceilalţi vin de la munte, din acea zonă muntoasă, iar eu, fiind de la câmpie, din Craiova şi neavând unde să fac dealuri sau unde să mă antrenez specific competiţiei, am avut ceva de tras. Sincer, m-a surprins şi pe mine acest rezultat. Sunt primul oltean care aduce medalie la CN de Alergare Montană.

Am avut un cantonament mic, de cinci zile, dar, în timpul concursului, când am auzit că se dă startul, aveam emoţii. Am fost destul de în spate la început, în cei 20, iar pe urcare am ajuns în primii cinci. Nu mă aşteptam ca pe coborâre să recuperez tot şi chiar să câştig. Nimeni nu se aştepta ca eu să câştig. Sunt bucuros de acest rezultat şi sper să continui să fac o treabă bună“, a punctat şi campionul naţional, Constantin Deaconescu.

Citeşte şi: Simona Halep iese la atac: a dat în judecată firma care a furnizat suplimentele „problemă“!

Exit mobile version