Acasă Sport Canotaj / Duminică debutează Mondialele, dar gândurile duc la calificările pentru JO

Canotaj / Duminică debutează Mondialele, dar gândurile duc la calificările pentru JO

Echipa României, care va participa începând de duminică la Mondialele de la Belgrad, a fost prezentată oficial, iar ținta este să se califice cât mai multe bărci la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

Găzduite de Belgrad, la baza Ada Ciganlija situată pe lacul Sava, Campionatele Mondiale din 2023 (3-10 septembrie) au o semnificație dublă: nu oferă doar medaliile atât de râvnite, ci și bilete pentru Jocurile Olimpice de anul viitor.

Lipă: „Examenul vieții noastre“

Înaintea Mondialelor, mai mulţi sportivi care vor concura la Belgrad, precum şi Elisabeta Lipă au oferit câteva cuvinte. Fostul preşedinte al FRC i-a încurajat pe sportivi şi este de părere că sigur vom avea parte de rezultate excelente.

„Campionatele Mondiale de la Belgrad, examenul vieții noastre. Vă urez mult succes, știți că am mare încredere în voi, în potențialul vostru, dar știu la fel de bine că vă doriți mai mult decât ne dorim noi toți aici, la un loc, să reprezentăm cât mai bine și cât mai frumos România. Obiectivul Federației Române de Canotaj, prin acești sportivi minunați, este în primul rând să calificăm cât mai mulți sportivi și cât mai multe ambarcațiuni la Jocurile Olimpice de la Paris. Bătălia este acerbă și fiecare dorește să primească pașaportul pentru Paris, dar sunt ferm convinsă că ne vom bucura de rezultatele sportivilor noștri“, a declarat Elisabeta Lipă.

„Cred că este foarte important să spunem că suntem foarte bine pregătite, suntem o echipă puternică și avem planuri mari pentru viitor. Să ne urmăriți la Campionatele Mondiale fiindcă sunt convinsă că va fi foarte frumos!”, a declarat Simona Radiş.

Ancuța a completat-o: „Suntem pregătite, a fost un an greu, dar și foarte bun pentru noi, sper să-l încheiem aşa cum se cuvine“.

Să înceapă show-ul!

Ionela Cozmiuc revine în lupta pentru calificare la JO după alte două participări olimpice, 2016 și 2020. De data aceasta alături de Mariana Dumitru.

„Suntem un echipaj tânăr și aici mă refer la faptul că vâslim împreună doar de trei luni. Aș putea spune că suntem tinere și ca medie de vârstă, mă ajută Mari. Noi am demonstrat că suntem un echipaj competitiv. La aceste Campionate Mondiale vrem să arătăm din nou tot ce putem“, a punctat şi Ionela Cozmiuc.

Experimentații Marius Cozmiuc și Sergiu Bejan, campioni mondiali și europeni anul trecut la dublu rame, invită la show la CM de la Belgrad.

„Nu suntem noi tocmai cei mai tineri, dar suntem puternici. Mai sunt câteva zile până la începerea Campionatele Mondiale. Suntem de la zi la zi tot mai în formă și vom face un concurs foarte frumos și spectaculos”, a spus Marius.

Vă împărtășim că suntem nerăbdători să înceapă Campionatele Mondiale și stați cu ochii pe noi fiindcă va fi spectacol!”, a adăugat Sergiu.

România va fi reprezentată de 13 ambarcaţiuni, în următoarea componenţă:

dublu vâsle feminin: Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş
dublu rame feminin: Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel
patru rame feminin: Mădălina Bereş, Maria Tivodariu, Amalia Bereş, Magdalena Rusu
dublu vâsle feminin, categorie uşoară: Ionela Cozmiuc şi Mariana Dumitru
patru vâsle feminin: Emanuela Ciotău, Andrada Moroşanu, Cristina Drugă şi Patricia Cireş
simplu vâsle feminin, categorie uşoară: Gianina van Groningen (Beleagă)
simplu vâsle: Ioana Moroşan
dublu vâsle masculin: Ciprian Tudosă şi Florin Arteni
dublu rame masculin: Sergiu Bejan, Marius Cozmiuc
patru rame masculin: Ştefan Berariu, Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc şi Florin Lehaci
patru vâsle masculin: Mihai Chiruţă, Sebastian Cornea, Ioan Prundeanu şi Florian Marian Enache
opt plus unu feminin: Ioana Vrînceanu, Roxana Anghel, Mădălina Bereş, Maria Tivodariu, Amalia Bereş, Magdalena Rusu, Adriana Adam, Iuliana Buhuş şi Ştefania Petreanu
opt plus unu masculin: Sergiu Bejan, Marius Cozmiuc, Ştefan Berariu, Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Florin Lehaci, Bogdan Baitoc, Alexandru Danciu şi Adrian Munteanu.

Citeşte şi: Volei (m) / Se dă startul Europeanului! România întâlneşte Portugalia la debut

Exit mobile version