Acasă Sport Tenis Lupte / Răzvan Kovacs a luat aurul la Jocurile Francofoniei

Lupte / Răzvan Kovacs a luat aurul la Jocurile Francofoniei

În ultimele zile, în Republica Democrată Congo, s-au desfăşurat Jocurile Francofoniei, o competiţie importantă la care luptătorul craiovean Răzvan Kovacs a fost prezent. Duminică, după ce a câştigat toate meciurile, Răzvan a obţinut titlul şi, implicit, medalia mult râvnită de aur.

Răzvan a făcut parte din delegaţia României şi ne-a reprezentat cu brio la competiţia din Africa.

Aurel Cimpoeru: „Este pe drumul cel bun“

Aurel Cimpoeru, antrenorul sportivului de la clubul CSU Craiova, a vorbit pentru GdS despre reuşita din Congo şi a menţionat că Răzvan este pe drumul cel bun în vederea selecţiei pentru Mondialul din septembrie.

„Răzvan Kovacs (57 kg, CSU Craiova) a făcut parte din delegaţia României de la Jocurile Francofoniei. Şi-a depăşit toţi adversarii. A avut şi câteva meciuri mai disputate, cu reprezentantul Armeniei, pe care l-a depăşit cu 6-2. A fost meciul cel mai greu, pentru că în rest nu a avut probleme deloc, nici măcar în finală. Sunt bucuros de rezultat. Această medalie de aur denotă că este pe drumul cel bun în vederea selecţiei care va avea loc pentru participarea la Mondialul din septembrie. Va urma o selecţie în august, la Bucureşti, la Turneul Internaţional al României şi se va definitiva lotul final. Acest rezultat îi dă un ascendent moral în faţa principalului adversar de la Steaua, Okhlopov Nikolay. Sper să-l depăşească la concurs şi să ne reprezinte la Campionatul Mondial.

Am participat la această competiţie cu speranţa la o medalie. Ne doream o medalie, o reuşită, pentru că Jocurile Francofoniei, la toate sporturile, sunt extrem de importante. Delegaţia României a fost destul de mare la aceste Jocuri. Ne-am gândit doar la o medalie şi că este ca o etapă de pregătire, să vedem unde ne situăm. Am avut ca obiectiv obţinerea medaliei şi mă bucură mult că este aur“, a declarat Aurel Cimpoeru, pentru GdS.

Citeşte şi: A venit şi momentul lui! Marius Copil a câştigat turneul ITF de la Bacău

Exit mobile version