Acasă Sport Baschet Cătălin Gârleanu, bucuros de victoria cu Dinamo, dar regretă pierderea locului patru

Cătălin Gârleanu, bucuros de victoria cu Dinamo, dar regretă pierderea locului patru

Foto: Alex Vîrtosu

Baschetbaliştii de la SCMU Craiova şi-au făcut treaba în deplasarea de la Dinamo, unde s-au impus marţi seară cu scorul de 77-73. Acest succes este unul extrem de preţios pentru olteni, care au evitat, astfel, clasarea pe poziţia a 8-a şi implicit duelul cu Oradea în play-off. Acum, următorul obiectiv al trupei lui Stepanovski este să învingă Voluntariul în ultima rundă din Top 10 şi să fie sigură că nu va încheia competiţia pe locul 7 (n.r. – duel cu UBT Cluj).

Antrenorul-coordonator al Craiovei, Cătălin Gârleanu, a fost contactat de GdS cu privire la ultima ispravă a echipei sale. Acesta s-a arătat bucuros de victoria obţinută în capitală, dar regretă că nu mai sunt şanse la poziţia a 4-a în Top 10 LNBM.

„Echipa a jucat exemplar. Toţi băieţii au respectat indicaţiile antrenorului, ne-am dorit să câştigăm şi am jucat în aşa fel încât să obţinem victoria. Pur şi simplu eram foarte dornici de a câştiga această dispută, pentru că eram în luptă directă pentru poziţia a patra. Din păcate nu mai avem şanse la acel loc, pentru că Voluntari a produs surpriza cu UBT Cluj, dar acum luptăm pentru un loc cât mai bun înainte de play-off“, a punctat Cătălin Gârleanu.

„Tragem cu Voluntari pentru a evita locul 7“

Cătălin ne-a spus, îndetaliat, care sunt toate calculele înainte de runda finală şi care este obiectivul principal al echipei pentru duelul cu Voluntari. Totodată, acesta îşi doreşte să fie evitat locul al 7-lea, cel care ar face ca misiunea din play-off a Craiovei să fie mai mult decât complicată..

Victoria cu Dinamo este foarte importantă. Locul al 8-lea a fost evitat în proporţie de 100%, iar acum tragem cu Voluntari pentru a evita şi locul al 7-lea. Suntem în luptă directă cu Piteşti şi Sibiu. Ne avantajează faptul că Timişoara va juca la capacitate maximă cu Piteşti, pentru că altfel nu mai pot ajunge în play-off. De partea cealaltă, nu ne interesează chiar atât de mult meciul Constanţa – Sibiu, pentru că în situaţie de egalitate suntem peste sibieni.

În cazul în care va fi egalitate în trei, Craiova, Sibiu şi Piteşti, ultimii menţionaţi vor încheia pe cinci, noi pe şase, iar Sibiul pe şapte. Avem avantaj faţă de Sibiu, dar nu şi faţă de Piteşti. Sincer, nu ne interesează dacă vom juca în play-off cu Voluntari sau Rapid. Vom intra pe teren cu gândul să câştigăm fiecare meci. Nu ne-am făcut calcule că vrem să întâlnim o anumită echipă. Contează mult să evităm locul al 7-lea“, a mai spus antrenorul-coordonator al Craiovei.

Citeşte şi: Baschet / SCMU Craiova învinge la Dinamo în deplasare și urcă pe șase în Top 10

Exit mobile version