Acasă Sport Tenis WTA o ridică în slăvi pe Sorana Cîrstea după marea reuşită cu...

WTA o ridică în slăvi pe Sorana Cîrstea după marea reuşită cu Sabalenka

Sorana Cîrstea a învins-o spectaculos pe Sabalenka, iar victoria de miercuri nu avea cum să treacă neobservată de site-ul oficial al WTA. Acesta a dedicat un întreg material acestei partide, notând că românca a renăscut odată cu parcursul din America.

„Pentru prima dată în ultimii 10 ani, Sorana Cîrstea va juca într-o semifinală WTA a unui turneu de 1000 de puncte. Românca a trecut de numărul 2 mondial și câștigătoarea Australian Open, Aryna Sabalenka. În prima lor întâlnire directă, Cîrstea a învins-o pe Sabalenka cu 6-4, 6-4, în sferturi, și s-a calificat în penultimul act al unei competiții de acest gen. Ultima dată s-a întâmplat asta la Toronto, în 2013. Atunci, românca ceda în fața Serenei Williams.

Este un turneu în care Sorana a renăscut, din mai multe puncte de vedere. Ea a cedat un singur set în cele 5 victorii de până acum. A trecut pe rând de Caroline Garcia, cea de-a cincea favorită, și de jucătoare precum Karolina Muchova și Marketa Vondrousova, foste jucătoare din top 20. Victoria obținută în 85 de minute în fața Arynei Sabalenka este prima împotriva unei jucătoare din primele 2 din clasamentul WTA”, au notat cei de la wtatennis.com.

În semifinale, Sorana Cîrstea se va duela cu învingătoarea din duelul Alexandrova (locul 18 WTA) – Kvitova (locul 12 WTA).

Salt impresionant în clasament

Calificarea în semifinale este a doua cea mai bună performanță din cariera Soranei, după finala Rogers Cup din 2013. De altfel, Cîrstea este doar a doua româncă din istorie care ajunge în careul de ași la Miami.

În urma acestui rezultat din Florida, sportiva de 32 de ani a făcut un salt impresionant în clasamentul WTA. Conform ierarhiei live, Sorana Cîrstea a urcat 33 de poziții, aflându-se acum pe locul 41.

Mai mult, în cazul în care se va impune în finală, Sorana o va depăși pe Simona Halep în clasament. În acel caz, ea va deveni cea mai bine clasată româncă din acest moment.

Citeşte şi: Sorana, în delir la Miami: „Victoria îi aparține lui Johansson, am rămas fără cuvinte!“

Exit mobile version