Acasă Sport Tenis Verdict dur primit de Bianca Andreescu! Canadianca a suferit o ruptură

Verdict dur primit de Bianca Andreescu! Canadianca a suferit o ruptură

Bianca Andreescu a anunţat că a suferit o ruptură de ligamente la glezna stângă, marţi, în optimile de finală ale turneului feminin de tenis de la Miami. Campioana la US Open în 2019 s-a prăbuşit pe teren ţipând de durere, ţinându-se cu mâinile de gleznă, în timpul setului al doilea al meciului cu rusoaica Ekaterina Alexandrova, înainte de a părăsi arena într-un scaun cu rotile.

„Rezultatele arată că am ruptură de ligamente la glezna stângă. Este greu de precizat exact cât va dura recuperarea, dar haideţi să spun doar că putea fi mult mai rău. Sunt optimistă că printr-o combinație de muncă corectă, recuperare și pregătire voi reveni curând pe teren. Procesul de recuperare a început deja și voi continua să vă țin la curent. Vă iubesc pe toți”, a scris Bianca Andreescu pe contul său de Twitter.

Canadianca, în vârstă de 22 de ani, aflată pe locul 31 în clasamentul WTA, s-a confruntat cu o serie de accidentări în ultimele sezoane, după ce a învins-o pe americanca Serena Williams în finala US Open 2019.

Această ruptură vine pentru Bianca Andreescu într-un moment total nefast. La Miami, finalista ediţiei 2021 a acestui turneu le-a învins pe Emma Răducanu, Maria Sakkari, favorita numărul 7, şi Sofia Kenin, iar în optimi avea şanse bune în meciul cu Alexandrova.

Bianca riscă să rateze tot sezonul de zgură, care cuprinde turnee importante, de nivel WTA 1000, precum cele de la Madrid și Roma, dar și al doilea turneu de Grand Slam al anului, Roland Garros.

Citeşte şi: WTA o ridică în slăvi pe Sorana Cîrstea după marea reuşită cu Sabalenka

Exit mobile version