Acasă Sport Lupte / LPS Petrache Trişcu, două titluri naţionale şi alte patru medalii...

Lupte / LPS Petrache Trişcu, două titluri naţionale şi alte patru medalii la CN Şcolar

În perioada 24-26 martie, la Reşiţa s-a disputat Campionatul Naţional Şcolar la lupte, una dintre competiţiile extrem de interesante şi importante ale sezonului. Duminică s-a încheiat marea finală, iar LPS Petrache Triscu Craiova se poate lăuda cu mai multe reuşite de excepţie, printre care şi două titluri naţionale.

La finalul competiţiei, LPS a izbutit să câştige şase medalii, printre care două de aur, una de argint şi trei de bronz. Florin Mihalcea (55 kg) şi Cazacu Luca (80 kg) au devenit campioni naţionali după un parcurs perfect, fără greşeală, în timp ce Răzvan Căruţ (45 kg) a luat medalia de argint şi a ieşit, bineînţeles, vicecampion pe ţară. Au fost obţinute şi trei locuri trei, medaliate cu bronz: Alina Covrig (40 kg), Andreea Ungureanu (49 kg) și Alina Oprea (49 kg). Antrenorii celor doi campioni sunt Aurel Cimpoeru și Marius Cimpoeru, în timp ce celelalte medalii îi revin colegului acestora, Valentin Boboșca.

Procentaj 100%, antrenor mulţumit

Contactat de GdS, Aurel Cimpoeru, unul dintre cei doi antrenori ai noilor campioni naţionali a vorbit pe îndelete despre reuşitele elevilor săi de la Reşiţa şi a recunoscut, printre rânduri, că aştepta aceste rezultate şi medalii. Totodată, Aurel a anunţat care este următoarea competiţie la care vor participa sportivii săi şi care este importanţa acesteia.

„Cu sportivii noştri am avut procentaj 100%. Doi participanţi, două titluri naţionale. Mihalcea şi-a depăşit toţi adversarii la superioritate tehnică fără să piardă niciun punct. Ambii mei sportivi au avut un comportament bun, dar Cazacu este puţin mai în urmă cu pregătirea din cauza unor probleme de sănătate. Va reveni frumos şi sperăm ca la următoarele competiţii să-şi menţină titlul şi să confirme. Cu siguranţă ne-am gândit mai dinainte la cele două titluri şi la câştigarea aurului. Vorbim despre Mihalcea, care şi anul trecut a performat. Acum este la primul an de U17 şi este într-o creştere mare. Aştept şi pe plan internaţional să confirme.

Totodată, mă aşteptam şi la Cazacu Luca să triumfe, pentru că îi cunosc adversarii, iar la acest campionat a câştigat totul fără probleme până în finală, când a avut un meci mai disputat. Şi elevii domnului Boboşca s-au comportat foarte bine şi ar fi putut obţine aurul prin Răzvan, dar o clipă de neatenţie a făcut să piardă meciul, deşi avea avantaj“, a declarat Aurel Cimpoeru, pentru GdS.

Se pregătesc de Balcaniadă şi European, dar mai întâi e Cupa României

Săptămâna aceasta, pe final, va avea loc la Piatra-Neamţ Cupa României U15, dar tinerii sportivi ai lui Aurel Cimpoeru se confruntă cu o gripă sezonieră. Acesta îşi doreşte ca până la ora competiţiei cu toţii să se pună pe picioare şi să participe.

„Urmează Cupa României U15 de la Piatra-Neamţ, dar avem ceva probleme cu o gripă şi sper să-şi revină copiii pentru sfârşitul săptămânii. Ei sunt mai mici de vârstă, se află în primii ani şi trebuie să îi creştem. Potenţial au, dar fără a-i arunca în luptă nu putem ştii unde ne aflăm, astfel încât să putem lucra cu ei să ne perfecţionăm. Întâmpinăm acum mici probleme, dar vom trece peste toate şi mergem la această Cupă, care este criteriul de selecţie pentru Campionatul Balcanic şi Campionatul European la U15, dar şi de calificare la Campionatul Naţional din această toamnă.

Trebuie să participăm cu toţi copiii din mai multe motive: pentru a-i creşte, a-i dezvolta, pentru a participa şi a obţine locuri fruntaşe, dar şi pentru a se califica la CN, cel Balcanic şi European. La Cupa României nu trebuie să ai rezultate neapărat pentru a te califica la finala Campionatului Național, ci trebuie doar să participi, să ai meciuri în picioare“, a mai spus antrenorul sportivilor.

Citeşte şi: Handbal / SCM Vâlcea şi-a luat la revedere de la EHF după eşecul de la Nykobing

Exit mobile version