Acasă Sport Lupte / Alexandra Anghel şi Răzvan Kovacs, campioni naţionali la seniori

Lupte / Alexandra Anghel şi Răzvan Kovacs, campioni naţionali la seniori

În perioada 25-27 noiembrie, la Reşiţa, au avut loc Campionatele Naţionale de seniori la lupte, iar clubul CSU Craiova a fost reprezentat, practic, de cei mai valoroşi sportivi ai competiţiei. Alexandra Anghel, la feminin şi Răzvan Kovacs, la masculin sunt campioni naţionali după ce au câştigat fără drept de apel toate meciurile disputate, fără a avea emoţii în niciun moment. Cei doi luptători ai clubului CSU Craiova sunt pregătiţi de Aurel Cimpoeru şi Marius Cimpoeru. De menţionat că acesta este cel de-al 7-lea titlu naţional obţinut de Alexandra Anghel.

Aurel Cimpoeru: „Sunt foarte mulţumit de tot ceea ce s-a obţinut în 2022“

Unul dintre antrenorii celor doi sportivi de la CSU Craiova, Aurel Cimpoeru, a stat de vorbă cu GdS despre cele întâmplate la Reşiţa şi a recunoscut că este tare mândru de sportivii săi. Totodată, acesta a menţionat rezultatele obţinute pe parcursul anului în mulţumesc pe deplin.

„Concursul a decurs foarte bine pentru Alexandra. A câştigat fără drept de apel toate meciurile la superioritate tehnică şi nu a întâmpinat probleme. S-a văzut diferenţa de valoare, deşi a luptat în categorie cu Larisa Niţu, o sportivă medaliată la mondialele de juniori. Alexandra a arătat multă siguranţă, venea din postura de medaliată la un Mondial de seniori şi nu cred că se putea gândi să se împiedice la un CN. Singura teamă este să nu cumva să faci o acţiune greşită care să te coste. Experienţa ei a făcut ca adversarii să nu aibă nicio şansă.

Dacă Alexandra a câştigat la superioritate toate meciurile, la fel s-a întâmplat şi cu Răzvan. A învins în patru meciuri la superioritate tehnică. Nu a făcut categoria lui, 57 kg, l-am urcat ca să nu-l mai stresez cu slăbitul. A concurat la 61 kg şi am fost sigur că va face o treabă extraordinară. Ambii sportivi craioveni au arătat atât procedee spectaculoase tehnice, cât şi siguranţă în tot ce au făcut. Am mers la sigur cu ambii, la sigur şi au şi confirmat aşteptările.

În niciun moment nu m-am gândit la un posibil eşec al vreunuia dintre ei. Şi Alexandra şi Răzvan sunt componenţi ai lotului naţional, au participat la Europene şi Mondiale şi, ca să ajungi la asemenea competiţii, eşti obligat să-ţi depăşeşti adversarii din ţară. Am încheiat anul şi sunt foarte mulţumit de tot ceea ce s-a obţinut. Ne dorim să fim sănătoşi şi în 2023, să rămânem în aceeaşi formulă şi să performăm în continuare“, a declarat Aurel Cimpoeru.

Citeşte şi: România şi-a aflat adversarele de la Trofeul Carpaţi 2022

Exit mobile version