Acasă Sport Culturism | Florentin Corbeanu s-a abonat la medaliile concursurilor uriaşe din Spania...

Culturism | Florentin Corbeanu s-a abonat la medaliile concursurilor uriaşe din Spania (VIDEO)

Poliţistul craiovean Florentin Corbeanu asigură ordinea pe străzile Băniei în timpul serviciului, dar conferă şi liniştea lotului naţional de culturism şi fitness al României. Dacă la mijlocul anului a cucerit medalia de aur la Campionatul European, Florentin a devenit recent vicecampion mondial. Sportivul clubului Gladiator Gym Craiova şi-a adjudecat medalia de argint la Santa Susana (Spania, 3-7 noiembrie), la categoria Men’s Psihique +50, şi este tare mândru de realizările sale.

„Sunt vicecampion mondial şi sunt foarte bucuros. Acum, în comparaţie cu Campionatul European (care a avut loc tot la Santa Susana – nr.) au fost mult mai mulţi sportivi, foarte bine pregătiţi. Dar cu toate astea am reuşit să mă clasez pe locul doi, surclasându-mă un sportiv japonez. Înainte de acest turneu mondial eram rezervat, pentru că nu ştiam toţi adversarii, nu ştiam în ce formă sunt. Cunoşteam mare parte din ei, pe cei din Europa, dar nu-i ştiam pe ceilalţi. Mă bucur că am reuşit acest loc doi“, a declarat Florentin Corbeanu, pentru GdS Sport.

Florentin Corbeanu şi-a adus „prada“ la sala clubului Gladiator Gym Craiova din Valea Roşie. Mai mult, şi-a câştigat şi un loc şi pe peretele sălii din Valea Roşie, având un poster expus chiar de maestrul Costel Torcea, omul care l-a susţinut permanent.

„Da, am şi eu un poster aici. Este de la Campionatul European, unde am ţinut medalia de aur în gură, pentru că îmi era foarte dragă atunci. Dar eu sunt departe de performanţele maestrului Costel Torcea, omul care m-a iniţiat şi sprijinit total în acest sport. El e ‘vinovatul’!“, a comentat culturistul craiovean de 53 de ani.

„Sper să fiu sănătos“

Florentin Corbeanu încheie anul en fanfare şi momentan nu vrea să se gândească la competiţiile din 2023.

„A fost un an încărcat din punct de vedere sportiv, ţinând cont şi de faptul că eu am şi un job stabil. Lucrez zilnic, dar mi-am împărţit foarte bine timpul alocat atât serviciului, familiei, cât şi pregătirii sportive. Ultimele trei luni pot să spun că au fost foarte grele, pentru că am început o dietă foarte drastică şi trebuia respectată cu sfinţenie. Orice gram în plus sau în minus de aliment poate să te coste o poziţie pe podium. Încă nu mi-am propus nimic pentru anul viitor. Sper să fiu sănătos, pentru că totuşi este o vârstă la care corpul răspunde mai greu la efort. Dar anul ăsta a răspuns destul de bine“, a comentat Florentin Corbeanu.

„Gladiatorul“ nostru nu se relaxează prea tare din punct de vedere gastronomic, chiar dacă vin sărbătorile de iarnă, dar admite că o să guste din bunătăţile de sezon: „Acum sunt într-o perioadă offseazon, dar asta nu înseamnă că putem să mâncăm produse care nu au ce să caute în alimentaţia noastră. De sărbătorile de iarnă probabil că o să gust şi eu din bunătăţi“.

Citeşte şi: Gata şedinţa! Rămâne cum a stabilit Rădoi… şi Rotaru!

Exit mobile version