Acasă Sport România nu va participa cu echipa la Mondialele de gimnastică! Vezi anunțul...

România nu va participa cu echipa la Mondialele de gimnastică! Vezi anunțul lui Covaliu!

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat, joi, că România nu va participa cu echipa la Campionatele Mondiale de gimnastică artistică, programate la Liverpool în perioada 29 octombrie – 6 noiembrie. Acesta a mai subliniat că, prin schimbarea regulamentului, se poate obţine calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris şi anul viitor.

„Din păcate, România nu va participa cu echipa la Campionatele Mondiale de gimnastică. Asta şi pentru că sistemul de calificare la Jocurile Olimpice s-a schimbat. Se poate obţine calificarea cu echipa şi anul viitor. Nu este un lucru plăcut pentru noi, pentru că am fost tot timpul pe podium cu echipa de gimnastică, iar azi nu putem trimite o echipă la Campionatele Mondiale. Asta spune multe”, a afirmat Covaliu, citat de Agerpres.

El a explicat că gimnastica românească poate lua exemplul altor ţări pentru a reveni în top.

E clar că lucrurile nu stau aşa cum ne-am dori. Ăsta e momentul, trebuie să-l acceptăm. Lucrurile care se fac la ora actuală în lume în gimnastică le putem lua şi adapta la noi în ţară. Dar aceşti paşi trebuie neapărat făcuţi”, a adăugat preşedintele.

Citește și: Baschet U23 / România 3X3 a învins Taiwanul, dar a pierdut cu Egiptul la Cupa Mondială

Exit mobile version