Acasă Sport Canotaj / O nouă cursă, un nou aur! Cozmiuc şi Bejan au...

Canotaj / O nouă cursă, un nou aur! Cozmiuc şi Bejan au impresionat la dublu rame

Echipajul alcătuit din sportivii români Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan a cucerit medaliile de aur în proba masculină de dublu rame, sâmbătă, la Campionatele Mondiale de canotaj de la Racice (Cehia). Cozmiuc şi Bejan au fost cronometraţi cu timpul de 06 min 28 sec 06/100, devansând echipajele din Spania (Jaime Canalejo Pazos, Javier Garcia Ordonez), 06 min 29 sec 27/100, şi Marea Britanie (Oliver Wynne-Griffith, Thomas George), 06 min 30 sec 86/100.

Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan sunt şi campioni europeni în această probă, în care Cozmiuc este vicecampion olimpic (alături de Ciprian Tudosă).

Aceasta este a doua medalie obţinută de România la Racice, după aurul câştigat vineri de Ionela Cozmiuc, soţia lui Marius, în proba de simplu vâsle feminin, categorie uşoară.

Sâmbătă, la dublu rame feminin, Ioana Vrînceanu şi Denisa Tîlvescu, campioane europene în acest an la dublu rame şi la opt plus unu, s-au clasat pe locul patru, cu timpul de 07 min 09 sec 38/100.

Precedenta ediţie a Mondialelor de canotaj a avut loc în 2019, la Ottensheim (Austria), iar România a cucerit două medalii de argint, la patru rame masculin (Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu, Cosmin Pascari) şi dublu vâsle feminin (Ancuţa Bodnar, Simona Radiş).

Citeşte şi: Canotaj / Primul aur la Mondiale! Ionela Cozmiuc, cea mai bună la simplu vâsle feminin

Exit mobile version