Acasă Sport Fotbal România U21 – Spania U21 1-4. Ibericii au jucat tiki-taka cu „tricolorii“...

România U21 – Spania U21 1-4. Ibericii au jucat tiki-taka cu „tricolorii“ lui Săndoi

România U21 a cedat fără drept de apel amicalul cu reprezentativa similară a Spaniei, scor 1-4, la revenirea lui Emil Săndoi pe banca „tricolorilor” mici. Spania, cvintuplă campioană europeană Under 21, s-a dovedit o nucă mult prea tare pentru reprezentativa tricoloră, calificată din oficiu la Euro 2023, turneul final ce va fi găzduit de România și Georgia.

Fără să se întrebuințeze cine știe ce și să forțeze prea mult, spaniolii au s-au desprins repede, prin „dubla” lui Abel Ruiz (8, 16). Cei 4.000 de spectatori, prezenți pe Cluj Arena au așteptat până în minutul 40 primul nostru șut pe poartă, autor Birligea. Jocul a curs și în partea secundă tot spre poarta lui Popa. 

S-a terminat 4-1 pentru Spania. Între „dubla”  lui Rodrigo Riquelme, jucătorul lui Atletico Madrid, împrumutat la Girona, s-a „strecurat“ golul de onoare marcat de Miculescu. 

România U21: R. Popa – A. Dumitrescu, Drăgușin, Racovițan, Țicu – Screciu, Lixandru – Sefer, L. Munteanu, Petrila – Markovic. Selecționer: Săndoi.

Spania U21: Tenas – A. Martinez, Chust, Pacheco, A. Balde – Rodri, Nico González, Turrientes – S. Gomez, A. Ruiz, Bryan Gil. Selecționer: Luis de la Fuente.

Emoții pentru Universitatea Craiova: Markovic a ieșit accidentat!

Jovan Markovic, atacantul României U21 și al Universității Craiova, s-a accidentat în amicalul cu Spania. Aflat într-un moment bun la Craiova, unde își găsise locul de titular în formația alb-albastră, Jovan Markovic a început amicalul cu Spania în formula de start gândită de Săndoi. Vârful de 21 de ani n-a rezistat decât 35 de minute pe teren, fiind înlocuit de selecționer cu Daniel Birligea. 

La una dintre puținele acțiuni ofensive ale românilor, Jovan a pătruns în careu, a încercat un dribling de efect, însă a fost contrat de unul dintre fundașii oaspeților. Imediat, românul a acuzat dureri, meciul fiind întrerupt pentru ca acesta să primească îngrijiri pe gazon. Vârful Universității Craiova a revenit pe teren, a încercat să continue, însă durerile l-au forțat să renunțe, fiind schimbat în cele din urmă de Săndoi.

Pentru România U21 urmează marți un nou test foarte greu, cu selecționata Țărilor de Jos U21, tot pe Cluj Arena, de la ora 18.00.

Citește și: Liga Naţiunilor / Franţa, Belgia, Olanda şi Croaţia au luat toate punctele! Surpriză în Turcia

Exit mobile version