Acasă Sport Doliu pentru sportul românesc! Campionul olimpic la lupte, Gheorghe Berceanu, a murit!

Doliu pentru sportul românesc! Campionul olimpic la lupte, Gheorghe Berceanu, a murit!

O veste tragică pentru sportul romanesc a venit în cursul zilei de marţi! Maestrul Gheorghe Berceanu, campionul olimpic al luptele românești, s-a stins azi din viață. Anunţul a fost făcut chiar de către Federația Română de Lupte, pe pagina oficială de facebook.

„FRL își exprimă regretul față de pierderea uriașă a celui care a scris o însemnată parte a istoriei luptelor românești. Sincere condoleanțe familiei și apropiaților! Gheorghe Berceanu (1949-2022) a început să practice luptele greco-romane la Clubul Electroputere din Craiova, sub îndrumarea antrenorului Ilie Marinescu, după care s-a transferat la clubul Steaua Bucureşti, unde a fost legitimat pânaă la retragerea din activitatea sportivă. În limitele categoriei 48 kg a cucerit opt titluri naţionale.

Gheorghe Berceanu a participat la două ediţii ale JO, în 1972, la Munchen, unde a cucerit titlul olimpic şi în 1976, la Montreal, unde a obţinut medalia de argint. A fost triplu campion european, în 1970, 1972 şi 1973 şi dublu campion mondial, în 1969 şi 1970. După retragerea din activitatea competiţională a devenit antrenor la secţia de lupte greco-romane a clubului Steaua Bucuresti. A primit titlul de Spotiv Emerit, iar în 2000 i-a fost conferit Ordinul naţional „Pentru Merit” în grad de cavaler. La începutul lunii septembrie, cu ocazia Campionatului Mondial de Lupte Seniori de la Belgrad, Gheorghe Berceanu urma să fie inclus în Hall of Fame-ul Federaţiei Internaţionale de Lupte“, se arată în comunicatul FRL.

Dumnezeu să-l odihnească!

Citeşte şi: Volei (f) / România, victorioasă cu Elveţia la Europeanul U19

Exit mobile version