Acasă Sport Înot / David Popovici tinde spre perfecţiune! Românul e în finală la...

Înot / David Popovici tinde spre perfecţiune! Românul e în finală la 200 m, la CM

David Popovici a impresionat iar pe toată lumea, calificându-se fantastic în finala de la 200 de metri liber, la Campionatele Mondiale de natație. Sportivul român a stabilit un record mondial la juniori, după prestația extraordinară de la Budapesta.

„1:44.40, nou record mondial de juniori! David s-a calificat cu cel mai bun timp în finală şi va înota mâine (n.n. luni) pentru un rezultat istoric”, a anunţat COSR.

În mod normal, Popovici este mare favorit la câștigarea medaliei de aur în finala probei de 200 de metri liber, programată luni seară.

David Popovici a explodat la 16 ani, înaintea Jocurilor Olimpice de la Tokyo, iar la competiția supremă din Japonia s-a clasat pe locul 4 în finala probei de 200 m liber, la două sutimi de secundă distanță de o medalie. Primul moment al anului 2021 în care David s-a făcut remarcat la nivel internațional într-un bazin de seniori a fost la Campionatele Europene de la Budapesta, din luna mai.

În seriile la 100 de metri liber, el a înotat în 48 de secunde și 30 de sutimi și a obținut biletul pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo.

„Popovici, unul dintre cele mai mari staruri în devenire“

După această performanță, presa internațională l-a numit pe David Popovici „unul dintre cele mai mari staruri în devenire”. David Popovici va concura în finala probei de 200 de metri liber, luni seara, de la ora 19:00.

„Nu e niciun dubiu cine e înotătorul de bătut în finala de 200 de metri liber, dacă vrei să câştigi titlul mondial. Adolescentul român David Popovici le-a aruncat mănuşa tuturor celorlalţi «rechini» din bazin cu timpul setat în semifinale. După ce a pierdut de puţin podiumul olimpic anul trecut, venind doar pe 4 la Tokyo în această probă, Popovici s-a calificat în finală confortabil, cu cel mai bun timp. A setat totodată un nou record mondial de juniori, cu timpul său, 1:44:40. La 17 ani, Popovici e unul dintre cele mai mari staruri în devenire pe care nataţia le-a avut în istoria recentă”, notează Swimmingworldmagazine.com, citat de Prosport.

Citeşte şi: Înot / Robert Glinţă va concura pentru medalie în finala probei de 100 m spate de la CM

Exit mobile version