Acasă Sport Ionut Iancu debutează la Campionatul Naţional de Kempo sub egida SCM

Ionut Iancu debutează la Campionatul Naţional de Kempo sub egida SCM

Campionatul National de Kempo este pe cale să debuteze, iar SCM Craiova va avea un reprezentant la competiţia care se va desfăşura la Bucureşti, sâmbătă, 28 mai. Mai exact, Ionut „Tănculeţ“ Iancu va concura sub egida SCM, iar de pe margine va fi susţinut de antrenorul său, Ionuţ Pucă.

În cadrul unei conferinţe de presă, atât sportivul nostru care va debuta la Campionatul National, cât şi antrenorul său au oferit câteva declaraţii şi au vorbit despre competiţia care va urma la Bucureşti, în weekend-ul care urmează. De asemenea, Ionuţ Iancu ne-a povestit şi de experienţa pe care a trăit-o în Olanda, în cantonamentul premergător Campionatul Naţional de Kempo.

Pornim la drum cu multă încredere

Ionuţ Pucă s-a arătat extrem de încrezător în sportivul său şi în ceea ce acesta poate reuşi la competiţia din weekend, de la Bucureşti.

„Este prima competiţie din cadrul Federaţiei Române de Kempo. După ce s-au obţinut rezultate deosebite la CM din Tunisia, de data această, prin SCM Craiova, vom participa în premieră la un Campionat Naţional, unde regulamentul va fi total diferit. Sunt foarte multe cluburi participante, federaţia este dominantă pe piaţă, dacă putem spune aşa, iar noi pornim la drum cu multă încredere. Am fost şi în Olanda de curând, am făcut sparring cu sportivi de calitate, iar perspectiva este foarte promiţătoare.

Aşa cum se ştie, în orice muncă este nevoie de efort, atât fizic, cât şi psihic, iar noi avem o echipă bună şi avem încredere că putem ajunge unde ne-am propus. Acum participă doar Ionuţ Iancu, este primul nostru sportiv, iar pe viitor vom veni şi cu alţii. Este prima competiţie practic, trebuie să luăm pulsul, să vedem cum stau lucrurile. Apoi, în funcţie de asta, vom veni cu sportivi seniori şi juniori, chiar şi copii“, a declarat Ionuţ Pucă, antrenorul sportivului craiovean.

Ionuţ Iancu: „Mă voi afla la cel mai înalt nivel“

Chiar dacă este prima competiţie de acest gen la care participă, Ionuţ Iancu are încredere că poate face o treabă grozavă. Acesta a explicat şi care este diferenţa între Kempo şi Kickboxing şi a mărturisit că nu se consideră superior altor sportivi.

„Sunt mândru că am reuşit împreună cu antrenorul meu să ajungem la performanţa de a reprezenta SCM la cel mai înalt nivel. Depunem toate eforturile şi muncim foarte mult. Este prima competiţie de acest gen, ceva nou pentru mine şi am puţine emoţii, dar, cu siguranţă, mă voi afla la cel mai înalt nivel la ora meciurilor. Ar fi ceva super frumos să şi câştig competiţia odată cu venirea la SCM, dar, momentan, acest Campionat Naţional îl văd ca pe un examen, în care eu mă duc să studiez. Nu poţi să te arunci din prima cu gândul că eşti cel mai bun. Sunt o mulţime de sportivi pregătiţi, concurenţa e mare, dar eu voi da tot ce e mai bun şi voi pune în practică tot ce ştiu. Îmi doresc să devin campion naţional şi cu siguranţă voi face spectacol şi voi avea rezultate bune.

Nu cunosc niciun adversar pe categoria mea, dar sunt sportivi de sparring pe care îi voi întâlni acolo. Până la urmă, nu contează cu cine mă voi lupta, trebuie să fac eu treabă bună. E o diferenţă între Kempo şi Kinckboxing. Ne luptăm os pe os, dacă putem spune aşa. La kinckboxing sunt de la trei la cinci reprize a câte trei minute şi ne luptăm fără tibiere, aici meciul conţine repriză de trei minute şi avem şi tibiere. De asemenea, va fi şi un echipament caracteristic“, a spus Ionuţ Iancu, noul sportiv legitimat la SCM Craiova.

Experienţă unică în Olanda

În ultimele săptămâni, Iancu a fost într-un cantonament în Olanda, la Haga, unde a avut parte de un sparring pe măsură, alături de „greii“ kickboxing-ului European şi nu numai.

„Doar ce am venit din Olanda, unde a fost o investiţie financiară mare. Am stat departe de familie, departe de casă, viaţa socială nu este normală, pentru că nu ieşi în cluburi, nu faci anumite activităţi. Avem parte doar de antrenamente, mâncare sănătoasă, somn. Deci putem spune că sunt sacrificii mari pe care le face un sportiv pentru a-şi îndeplini visul. Mă bucur că oficialităţile şi-au îndreptat privirile şi spre noi şi ne ajută să facem performanţe şi mai mari ca până acum. A contat mult această experienţă din Olanda, pentru că am legat un parteneriat la cel mai înalt nivel cu oameni de calitate. În România nu am „grei“ de calitate, ca să pot face sparring, iar în Olanda este „spuma“ kickboxing-ului. Acolo sunt talente pe toate străzile“, a adăugat luptătorul Craiovei.

Vezi video!

Citeşte şi: SCM Craiova nu are nimic de pierdut din deplasarea de la Rapid

Exit mobile version