Acasă Sport Judo / Alexia Birtu (CSM Craiova), campioană naţională la U16

Judo / Alexia Birtu (CSM Craiova), campioană naţională la U16

În perioada 26-27 martie, la Satu Mare, a avut loc Campionatul Naţional de Judo U16, iar clubul CSM Craiova nu avea cum să lipsească. Emil Calafăteanu s-a prezentat la competiţie cu doi sportivi, care au luptat admirabil, iar la final a avut parte de o reuşită de excepţie, şi anume o medalie de aur.

Alexia Birtu a fost cea mai valoroasă judoka de la Satu Mare la cat. 52 kg, obţinând medalia de aur şi titlul de campioană naţională. Acesta este un rezultat extraordinar pentru clubul CSM Craiova, dar şi pentru antrenorul Emil Calafăteanu, care s-a arătat mulţumit şi mândru de eleva sa.

„Alexia Birtu este campioană naţională la U16 la cat. 52 kg şi mă bucură enorm reuşita ei. Speram să câştige medalia de aur, pentru că fata a mai concurat şi la competiţii internaţionale prin Serbia şi Bulgaria, unde a obţinut mereu primul loc. Are ceva experienţă, dar problema dinaintea competiţiei de la Satu Mare a fost că Alexia nu mai participase de doi ani de zile la categoria ei de vârstă. Deci, cu atât mai mult este de apreciat ceea ce a realizat.

Înainte de pandemie, Alexia luase bronzul, acum a progresat. Fata a fost foarte implicată şi visa la tricoul de campioană, iar acum i s-a îndeplinit visul. Săptămâna aceasta o să mergem la Focşani, la U21, chiar dacă este mai mică de vârstă şi sper să ajungă cât mai sus în competiţie. Doar aşa putem progresa şi obţine performanţă, ridicându-ne nivelul“, a spus Emil Calafăteanu.

Citeşte şi: Lupte / LPS Petrache Trişcu se întoarce cu şapte medalii de la Finala CN Şcolar

Exit mobile version