Acasă Sport România a pierdut în Spania, dar rămânem cu şanse! Toate calculele pentru...

România a pierdut în Spania, dar rămânem cu şanse! Toate calculele pentru calificare

România a pierdut duminică partida cu reprezentativa Spaniei, cu scorul de 38-21 (28-7), din cadrul etapei a 3-a a Rugby Europe Championship 2022. „Stejarii” au avut un start ratat de meci, iar gazdele au preluat conducerea încă din minutul 7. Patru minute mai târziu, ibericii s-au desprins pe tabelă pe fondul erorilor din defensiva României.

Pe finalul jocului, naționala noastră a reușit să aibă mai mult posesia și să controleze mult mai bine balonul, însă eseurile reuşite de Hinckley Vaovasa (65) şi Marius Simionescu (72) nu au fost de ajuns pentru un rezultat pozitiv.

„Stejarii”, cu 22 de puncte acumulate, pierd locul 2 din clasament în detrimentul Spaniei, care ajunge la 25 de puncte. Ierarhia este completată de Portugalia, locul 4, cu 21 de puncte. Locul 1 și locul 2 se califică direct la turneul final, iar poziția a 3-a participă la baraj.

După înfrângerea de la Madrid, România păstrează șanse de calificare directă la Cupa Mondială din 2023. Următoarea partidă va fi cu Georgia, liderul la zi din competiție, programată pe 12 martie, pe stadionul „Arcul de Triumf” din București. Pe 19 martie, România va disputa ultimul meci, în deplasare, cu Olanda, reprezentativă fără punct câștigat în această ediție.

Calculele calificării sunt, însă, extrem de complicate, scrie Prosport. Meciurile Spania-Portugalia și România – Georgia, ambele peste două săptămâni, vor fi decisive.

Ne calificăm de pe locul 2 dacă:

– obţinem o victorie cu Georgia (acasă) și cu Olanda (în deplasare). Am rămâne peste Portugalia, iar Spania nu poate câștiga ambele meciuri: cu Portugalia (acasă) și Georgia (în deplasare);

– se exclude formația Rusiei și anularea tuturor rezultatelor. Am fi avantajați de faptul că noi am pierdut meciul din deplasare.

Prindem locul 3 de baraj:

– chiar dacă nu batem Georgia și batem Olanda, o victorie a Spaniei cu Portugalia îi scoate definitiv din luptă pe lusitani. Vom avea locul trei asigurat;

– Portugalia câștigă ambele partide (Spania în deplasare și Rusia acasă), noi pierdem cu Georgia. Spania e eliminată.

Putem rata calificarea dacă:

– Spania pierde cu Portugalia și bate la Tbilisi. Cădem pe locul 4 dacă noi pierdem cu Georgia acasă;.

La baraj, dacă ajungem acolo, adversarii României vor fi Hong Kong, Zimbabwe sau Namibia, SUA sau Chile. 

Citeşte şi: Rafa Nadal a triumfat pentru a patra oară în carieră la Acapulco

Exit mobile version