Acasă Sport Fotbal Costel Torcea, un selecţioner fericit: „2021 este cel mai bun an de...

Costel Torcea, un selecţioner fericit: „2021 este cel mai bun an de la înfiinţarea FR de Culturism şi Fitness!“

Foto: Alex Vîrtosu
Foto: Alex Vîrtosu

A fost un alt an greu, dar sunt şi oameni care au depăşit obstacolele şi au scris pagini frumoase în istoria sportului românesc. Unul dintre aceştia a fost Costel Torcea! Sportiv de legendă al culturismului din ţara noastră şi nu numai, Costel Torcea şi-a pus amprenta pe această ramură şi din postura de selecţioner al loturilor naţionale. De 6 ani se află la cârma tricolorilor şi realizările au fost din ce în ce mai mari cu fiecare sezon competiţional. Dar anul acesta a fost cu totul special şi de departe cel mai bun.

„2021 este cel mai bun an de la înfiinţarea Federaţiei Române de Culturism şi Fitness! A fost pentru al cincilea an consecutiv în care echipa României a obţinut titlul de campioană Balcanică, un lucru realizat cu mari eforturi. Am obţinut locul 3 la Campionatele Europene cu echipa de Masters şi locul 2 la Campionatele Mondiale tot cu echipa de Masters. Am avut sportivi foarte bine pregătiţi. A fost un an în care s-a văzut munca tuturor, inclusiv a celor din jurul sportivilor: antrenorii cluburilor de provenienţă şi familiilor. Într-adevăr, şi evoluţia din punct de vedere managerial pe care FRCF a avut-o de la an, la an şi pot să spun şi de la lună, la lună. Atât rezultatele individuale, cât şi cele pe echipă confirmă ceea ce vă spun eu“, a spus maestrul craiovean, pentru Gazeta de Sud.

„Este meritul întregii echipe!“

Costel Torcea (57 de ani) nu s-a împăunat cu marile sale „capturi“ şi a subliniat ideea de echipă, aici incluzându-i atât pe sportivi şi pe secunzii săi, cât şi pe cei din conducerea federaţiei.

„Da, am ridicat ştacheta an de an, dar nu am făcut nimic fără ajutorul celor din jurul meu. A ridicat-o echipa tehnică, din care fac parte, dar şi administrativă! Singur nu poţi să faci aşa ceva, la un asemenea nivel. Mă refer la preşedinte, vicepreşedinte, Birou federal, antrenorii de cluburi şi apoi noi, antrenorii lotului naţional. Cu toţii am muncit. Nu aş putea să spun că eu merit mai multă apreciere decât antrenorul de la club sau preşedintele federaţiei. Repet: este meritul întregii echipe!“, a punctat directorul tehnic al FRCF, aşa cum este „prins“ în acte.

„Avem o conducere exemplară! Ca în orice domeniu, o echipă trebuie condusă de cineva. Dacă acela nu este un bun manager, nu are înţelepciunea de a-i ţine pe toţi uniţi şi motivaţi, atunci lucrurile s-ar destrăma imediat. Acesta este meritul ‘capului’ care conduce această echipă: Gabriel Toncean. Şi spun asta fără să gâdil pe cineva, pentru că nu-mi stă în fire. Bineînţeles, şi, noi, la rândul nostru, antrenori şi sportivi, ne facem treaba cum ştim noi mai bine“, a spus Costel Torcea.

„A fost o experienţă de neuitat“

A uitat numărul de medaliilor cucerite de loturile României în acest an şi a spus răspicat că este fericit pentru ce i-a adus anul 2021.

„Mă simt un antrenor împlinit în privinţa clubului sportiv Gladiator Gym Craiova (clubul pe care-l conduce – n.r.), care s-a întrecut în rezultate foarte bune. Mă simt un selecţioner împlinit, alături de colegii mei: Cristian Firică, Gusti Moldovan şi Iuliana Giurgiu. Spun asta pentru că am luat nişte decizii în ultimul moment foarte bune. Am riscat foarte mult! Ne-am jucat cu viitorul unor tineri schimbându-le disciplina pe ultima sută de metri, mai exact la înscrieri sau la cântar. Am luat deciziile împreună şi îi mulţumim bunului Dumnezeu că hotărârile luate au fost foarte bune, întrucât vorbim de rezultate notabile la nivel european şi mondial. Sunt împlinit şi ca om, sunt foarte bucuros, având în vedere că de câteva zile sunt şi bunic“, a explicat Costel Torcea.

Acesta s-a arătat impresionat şi de ultima întâlnire cu ministrul MTS-ului, Eduard Novak: „Este a treia experienţă în decursul celor 6 ani, de când sunt la lotul naţional, în care ne primeşte ministrul sportului. Credeţi-mă că am simţit în vocea domnului ministru o sinceritate ieşită din comun. Lucrul acesta se întâmplă foarte rar atunci când îţi vorbesc reprezentanţii autorităţilor. De obicei simţi doar protocolul. Acum, nu! Se vede clar că ministrul nostru este sportiv, vicecampion olimpic la ciclism. Ştie ce muncă este depusă pentru rezultatele mari. Întâlnirea în sine a fost o experienţă de neuitat“.

„Sunt convins că 2022 ne va aduce şi medalii, dar şi alte surprize plăcute“

Ne desparte foarte puţin timp de noul an, iar Costel Torcea a avut de transmis un mesaj celor care cochetează cu loturile naţionale de culturism şi fitness.

„Le transmit sportivilor aflaţi în vizorul nostru că vreau două lucruri: muncă şi disciplină! Nimic mai mult. Rezultatele vin de la sine. La nivel de club le cer elevilor mei să muncească şi mai mult. Şi dacă nu sunt disciplinaţi, să plece acasă! În 2022 revin după accidentări şi alţi sportivi de seamă, după accidentări de lungă durată. Cu toţii ne dorim să urce pe scenă şi vor fi motivaţi şi încurajaţi. Sunt convins că 2022 ne va aduce şi medalii, dar şi alte surprize plăcute“, a încheiat Costel Torcea.

Citeşte şi: Să încheiem anul cu o victorie! SCMU Craiova are meci de trei puncte la Baia Mare

Exit mobile version