Acasă Sport Fotbal EURO 2020 / Italia defilează în grupa A. Elveția, a doua „victimă“

EURO 2020 / Italia defilează în grupa A. Elveția, a doua „victimă“

După ce a distrus Turcia în meciul inaugural de la EURO, Italia a mai făcut o nouă victimă importantă din grupa A, și anume Elveția. Principala favorită a grupei s-a impus la fel de categoric pe „Stadio Olimpico“ din Roma, cu scorul de 3-0, și astfel a obținut deja calificarea în optimile Campionatului European. De partea cealaltă, Elveția a rămas cu un punct și este nevoită să învingă Turcia în ultima etapă, dar să aștepte și victoria „Squadrei Azzurra“ în duelul cu Țara Galilor.

Primele două goluri ale partidei au fost reușite de către Manuel Locatelli (26, 52), cel care, de altfel, a devenit și cel mai tânăr marcator la acest European. Ultima reușită i-a aparținut lui Immobile (89).

Italia: Donnarumma – Di Lorenzo, Bonucci, Chiellini (24, Acerbi), Spinazzola – Barella (87, Cristante), Jorginho, Locatelli (86, Pessina) – Berardi (69, Toloi), Immobile, Insigne (69, Chiesa). Selecționer: Roberto Mancini.

Elveția: Sommer – Elvedi, Akanji, Schar (58, Zuber) – Mbabu (58, Widmer), Xhaka, Freuler (84, Sow), Rodriguez – Shaqiri – Embolo, Seferovic (46, Gavranovic). Selecționer: Vladimir Petkovic.

Acesta a fost cel de-al 10-lea meci consecutiv al Italiei în toate competițiile în care nu a primit gol.

Clasament Grupa A: 1. Italia 6 (6-0), 2. Țara Galilor 4 puncte (golaveraj 3-1), 3. Elveția 1 (1-4), 4. Turcia 0 (0-5).

Etapa viitoare, 20 iunie – ora 19.00: Elveția – Turcia, Italia – Țara Galilor.

Citește și: Euro 2020 / Țara Galilor a reușit victoria în meciul cu Turcia

Exit mobile version