Acasă Sport George Cosac, preşedinte FRTM: „Vom avea patru sportive şi o echipă de...

George Cosac, preşedinte FRTM: „Vom avea patru sportive şi o echipă de dublu la JO“

Vicepreşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac, a declarat, joi, că speră ca România să fie reprezentată la Jocurile Olimpice de la Tokyo de patru jucătoare în turneul de simplu.

„Din punctul meu de vedere, federaţia internaţională a anunţat că primele 56 vor fi pe tablou, dar eu cred că ultima sportivă va fi în jurul locului 75-80. Cred că la fete vom merge cu patru sportive pentru proba de simplu şi o echipă de dublu, dar linia se va trage după Roland Garros. Mai sunt trei luni bune, trei luni de competiţii importante, timp suficient ca fetele noastre să facă punctele necesare“, a spus preşedintele FRTM.

Oficialul FRT a explicat motivul pentru care consideră că ultima sportivă acceptată pe tabloul de la Tokyo va fi pe o poziţie mai jos decât a anunţat federaţia internaţională.

„Ieri m-am uitat pe clasamente şi Statele Unite au 11 jucătoare în primele 56, aşa cum anunţase federaţia internaţională, dar fiecare naţiune are dreptul doar la patru sportive, deci iată că din start şapte poziţii ne ducem mai în spate. Cehii, de asemenea, au şapte-opt, ruşii au şapte-opt, deci, după calculul meu cred că vom ajunge undeva la locul 75-80 ultima jucătoare prezentă pe tabloul de concurs la Jocurile Olimpice”, a completat Cosac.

Citeşte şi: Halep, încă o performanţă! Victoria cu Garcia, a 400-a pe un tablou principal WTA

Exit mobile version